Blinis med laks
I min kogebog Herlig & ærlig mad har jeg en opskrift på verdens bedste blinis, og det er denne jeg har taget udgangspunkt i, dog med en anden topping. Her laver jeg nemlig blinis med laks.
I denne opskrift har jeg brugt røget laks, sorte stenbidderrogn samt cremefraiche, der har fået en flot pink farve på grund af en smule rødbede – det ser både dekorativt ud, men smager også skønt.
Synes man, at pink er lige funky nok, kan man naturligvis bare bruge cremefraichen helt au naturel. Husk dog at bruge en variant med 38% fedtindhold – andet kan man næsten ikke være bekendt mod de små blinis med laks! Det ser desuden pænere ud, da creme fraichen er mere fast og derfor ikke flyder ud over det hele.
Hvis du har lyst, kan du også kombinere denne opskrift sammen med mine blinis med stenbidderrogn. Blinis opskriften er den samme, så det er blot andre toppings, der dog kan give lidt variation til forretten. Og så ville de også pynte godt sammen!
TIP: er du på udkig efter en lækker nytårsmenu, så kan du finde en lige her