-
Link kopieret
Avocado-toast med figner og halloumi
Efter en rar og lang sommerferie har hverdagen for alvor gjort sit indtog. Og jeg er så småt ved at finde mig til rette i min nye titel som græsenke, nu hvor Simon har flyttet adressen til Berlin det næste halve år. Tiden, den flyver lige så hurtigt, som den plejer, men jeg kan godt mærke, at jeg savner én at dele hverdagen med. Både når afløbet skal tømmes (jeg er SÅ tæt på at ringe til min far og bede ham om at hjælpe mig, haha!), men især på de tidspunkter, hvor der pludselig er underligt stille og tomt i lejligheden. Når jeg lægger mig til at sove om aftenen og vågner op om morgenen, helt alene i den store seng, eller når jeg kommer sent hjem og skal lave aftensmad til bare mig.

Måltid til 1 personer
Forberedelse /I alt 10 min
INGREDIENSER
- 2-3 skiver af dit favorit brød (ristet rugbrød er også lækkert!)
- ½ pakke halloumi
- 1 avocado
- salt & friskkværnet peber
- 1 figen
- balsamicoglace
- skovsyrer
Rist brødet på en brødrister. Skær halloumi i skiver, og steg dem gyldne og sprøde på en pande. Mos avocado ud på det ristede brød, og kværn godt med salt og peber over. Top med skiver af figen og halloumi. Dryp med balsamicoglace, pynt med skovsyrer, spis og nyd!
Selvom jeg elsker at lave mad, er det altså meget sjovere, når man har nogle at nyde den sammen med. Og derfor må jeg indrømme, at mine måltider i disse dage er utrolig simple. Lækre (dét går jeg ikke på kompromis med!) men bestemt ikke gourmet – og allerhelst tilberedt på max 15 minutter.
Læs mere: Squash-rösti med halloumi
Men bare fordi man spiser alene, og det gerne skal gå lidt stærkt i køkkenet, kan man jo sagtens gøre lidt ud af sine måltider alligevel. Jeg er jo trods alt blevet citeret på forsiden af Århus Stiftstidende for at have udtalt at ”Det behøver ikke være så leverpostejs-agtigt” ? Og med det mener jeg, at der skal så lidt til for at man kan gøre en stor forskel og skrue gevaldigt op for selvforkælelsesfaktoren. Pynt din leverpostejsmad med rødbeder og et drys friske krydderurter. Eller (hvis du ligesom jeg ikke er den store leverpostejsfan) top din avocadomad med friske figner og sprød halloumi, og vupti så har du forvandlet et nemt hverdagsmåltid til noget, der er både gæster, en hip café og ethvert Instagram-feed værdigt.TIP: Prøv også min opskrift på brunchæg med bønner og tomater

Læs mere: Dhal på gule ærter med nye kartofler & paneer
Et ekstra bonus ved halloumiosten er, at den har et højt proteinindhold. En avocado-toast er jo i sig selv ikke det mest mættende måltid i verden, men når man topper med skiver af sprødstegt halloumi, er det pludseligt helt lovligt at kalde det et fyldestgørende og ret fornuftigt aftensmåltid.
Læs mere: Brunch-æg med tomater, bønner & queso fresco
Hvis I vil have mere inspiration til det kødfri hverdagskøkken, kan I finde mine, Nadias og Mads’ opskrifter og flere til på Karolines Køkkens hjemmeside. Her er der masser af gode og kreative idéer til, hvordan ostene kan fylde og smage.
