-
Link kopieret
Blinis med laks & rødbedecreme
Blinis med laks er en klassisk nytårsservering. Enten som forret eller som en lille appetitvækker inden middagen. Det er et stensikkert valg, hvis du vil lave noget, der imponerer, men som ikke kræver for mange kræfter.
Her pynter jeg de små blinis med en farverig rødbedecreme, laks og små rogn. Super dekorativt og utrolig lækkert.

Forret til 4 personer
Forberedelse 40 min /I alt 1 t 10 min
INGREDIENSER
- 100 g boghvedemel
- 100 g fuldkornsrismel eller hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 2 dl yoghurt
- 1 dl mælk
- 2 æg, str. M/L, delt i blommer og hvider
- 1 tsk. honning
- 50 g smør
Rødbedecreme
- 1 lille rødbede (50 g kogt)
- 250 g cremefraiche 38%
- en smule salt
- en smule citronsaft
Endvidere
- 2 skiver røget laks (ca. 100 g)
- sorte stenbidderrogn
- dild
Blinis
Bland boghvedemel, rismel, salt og bagepulver i en skål. Tilsæt yoghurt, mælk, æggeblommer og honning, og rør det godt sammen til en klistret dej. Lad nu skålen stå en time i køleskabet.
Smelt smørret, og rør det i dejen. Pisk æggehviderne så stive, at du ustraffet kan vende skålen på hovedet, og vend dem derefter forsigtigt i dejen. Opvarm en pande ved middel varme, og smelt en tsk. smør. Form små blinis af en stor spsk. dej, og steg dem gyldne på hver side.
TIP: Hvis du steger blinisene dagen forinden, bør de dækkes til og opbevares i køleskabet, hvorefter de kan lunes i 5-10 minutter ved 150 grader i ovnen.
Rødbedecreme
Kog rødbeden med skal i cirka 30 minutter, indtil den er helt mør. Lad den dernæst køle af, og skub så skrællen af. Afmål 50 g rødbede, og blend det sammen med cremefraiche, salt og citronsaft, indtil du får en helt glat creme. Opbevar cremen i køleskabet, indtil servering.
Anretning
Top dine blinis med en teskefuld rødbedecreme. Skær laksen i strimler, og rul dem sammen, så det former små roser. Placér en rose på hver blinis, og pynt med stenbidderrog og dild. Servér straks.


Blinis med laks
I min kogebog Herlig & ærlig mad har jeg en opskrift på verdens bedste blinis, og det er denne jeg har taget udgangspunkt i, dog med en anden topping. Her laver jeg nemlig blinis med laks. I denne opskrift har jeg brugt røget laks, sorte stenbidderrogn samt cremefraiche, der har fået en flot pink farve på grund af en smule rødbede – det ser både dekorativt ud, men smager også skønt. Synes man, at pink er lige funky nok, kan man naturligvis bare bruge cremefraichen helt au naturel. Husk dog at bruge en variant med 38% fedtindhold – andet kan man næsten ikke være bekendt mod de små blinis med laks! Det ser desuden pænere ud, da creme fraichen er mere fast og derfor ikke flyder ud over det hele. Hvis du har lyst, kan du også kombinere denne opskrift sammen med mine blinis med stenbidderrogn. Blinis opskriften er den samme, så det er blot andre toppings, der dog kan give lidt variation til forretten. Og så ville de også pynte godt sammen!TIP: er du på udkig efter en lækker nytårsmenu, så kan du finde en lige her
