-
Link kopieret
Carnitas tacos
Dette er de ultimative tacos, hvis du spørger mig! De er fyldt med “carnitas”, der er det mest møre og smagfylde grisekød, og farverige grøntsager.
Carnitas laver jeg her af grisekæber. Det er en overset udskæring hos de fleste, og dét er en skam, for de bliver ufatteligt møre og koster ikke særlig meget.

Hovedret til 6 personer personer
Forberedelse /I alt
INGREDIENSER
Braiserede grisekæber
- 1 kg grisekæber
- 2 tsk. røget paprika
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 1 tsk. tørret oregano
- ½ tsk. cayennepeber
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- 1 spsk. smør
- 1 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 øl
- vand eller boullion til det dækker
TACOS
- 12 små tacos
- 2 avocado
- 1/4 rødkål
- 1 håndfuld koriander
- 2 limefrugter
- syltede rødløg*
Braiserede grisekæber
Puds grisekæberne fri for hinder (eller bed din slagter om at gøre det), og dup dem tørre med køkkenrulle. Vend kæberne i alle krydderierne i en skål.
Brun kæberne på alle sider i en gryde i smør og/eller olie. Tag kæberne op af gryden igen.
Pil løg, og skær det i både. Pil hvidløgsfeddene. Tilsæt løg og hvidløg til gryden, og svits det, til de bliver klare.
Kom de brunede grisekæber tilbage i gryden. Hæld øllen i gryden, og tilsæt vand eller boullion, til det netop dækker kæberne. Sæt låg på, og lad gryden simre i 2 timer.
Fisk forsigtigt grisekæberne op af gryden, og trevl kødet fra hinanden.
TACOS
Lun tacos, så de bliver bløde. Fyld dem med kød, fintsnittet kål, skiver af avocado, koriander og syltede rødløg.


Tacos med carnitas
Carnitas betyder noget a la "småt kød" på mexicansk. Jeg synes bedst, det beskrives, som den mexicanske udgave af pulled pork. Trevlet, saftigt, smagfuldt. Man kan lave carnitas af flere udskæringer, oftest nogle, der har et højere fedtindhold. Det sikrer nemlig en god smag, og at kødet bliver så mørt, at det nærmest falder fra hinanden, når det langtidstilberedes.TIP: Prøv også et lækkert vegetarfyld til tortillas af bagte grøntsager eller brug min opskrift på chili sin carne

Braiserede grisekæber
Grisekæber kræver langtidstilberedning, men så snart ingredienserne er samlet i gryden, passer den stort set sig selv. Her braiseres grisekæberne med mexicanske krydderier og øl, hvorefter jeg trevler det, så det er nemt at fordele i tacos. Det er virkelig dejlig gæstemad, fordi det let kan forberedes, inden gæsterne ankommer. Og så er det tilmed billig mad til mange. Det eneste, der kan være en smule vanskeligt, er at finde et sted, der forhandler grisekæber. Din slagter har dem stensikkert, men måske du lige skal ringe i forvejen, og ellers kan de også bestilles på Nemlig.comTIP: Brug rester af tortillas til at lave lækre quesadillas eller tortillapizzas.

Opskrifter med grisekød
Denne opskrift har jeg udviklet som en del af kampagnen Glad for Gris. Et initiativ med formålet at vise, hvor let det kan være at lave mad, der smager af mere, når man bruger grisekød. Det er denne opskrift et fremragende eksempel på, og hvis du har lyst til at finde mere inspiration, vil jeg anbefale dig at udforske deres opskriftsunivers på gladforgris.dk.TIP: Lav også gerne en portion guacamole til dine tacos i stedet for avocadoskiver
