-
Link kopieret
Knækbrød med kerner
Knækbrød er en god ting at have på lager, både til morgenmad, eftermiddagskaffen eller som en hurtig snack.
Dette er min go-to-opskrift på hjemmelavet knækbrød med kerner. Den er nem at huske i hovedet og kan tilpasses til indholdet i køkkenskabene.

15 stykker
INGREDIENSER
- 1 dl hvedemel (eller rismel for glutenfrie knækbrød)
- 1 dl havregryn (fin- eller grovvalsede)
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl hørfrø
- 1 tsk. flagesalt
- 1⁄2 dl olivenolie
- 1 dl vand
Tænd ovnen på 175 grader.
Kom alle ingredienserne i en skål, og bland dem godt sammen til en klistret dej. Lad det stå i 10 minutter på køkkenbordet, så dejen samler sig, og placér den derefter mellem to stykker bagepapir.Rul dejen ud til et tyndt, jævnt lag med en kagerulle. Fjern det øverste lag bagepapir, og skær snit med en skarp kniv i den størrelse, du ønsker dine knækbrød. Placér bagepapiret med knækbrødene på en bageplade, og sæt den i ovnen i 25 minutter. Knækbrødene er færdige, når de er sprøde og let gyldne.Opbevar dine knækbrød i en lufttæt beholder, så kan de holde sig i flere uger.


Opskrift på nemt knækbrød med kerner
Knækbrød med kerner kan trylles frem på nul komma fem. Alle ingredienserne blandes i én skål, hvorefter de rulles ud mellem to stykker bagepapir. På den måde sparer man også på opvasken. Efter en hurtig tur i ovnen er knækbrødene klar til servering. Og der er således ikke mere end 30 minutter fra tanke til lækker knækbrøds-snack!TIP: prøv også min opskrift på glutenfrie og veganske quinoachips, der minder lidt om tynde knækbrød - de smager herligt!
Knækbrød med variationer
Mit knækbrød med kerner er en opskrift, der er drøn nem at variere. Som hovedregel skal du altid bruge:- 4 dl frø, kerner eller grofthakkede nødder (hvad du synes om eller har på lager)
- 1 dl havregryn (fin- eller grovvalsede)
- 1 dl mel (alt fra hvede- og speltmel til ris- og boghvedemel fungerer strygende)
- 1 dl vand
- 0,5 dl olie (jeg foretrækker olivenolie men kokos- og rapsolie smager også godt)
- 1 tsk. flagesalt

Knækbrød til ostebræt
Knækbrød med kerner er et must på et lækkert ostebræt. Her har jeg samlet dem med forskellige oste, abrikosmarmelade og vindruer. Ganske simpelt, men når anrettes fint på et bræt, vil det stensikkert imponere dine gæster. Et ostebræt er en skøn servering både til morgenmad, til en kop til om eftermiddagen, eller som dessert efter middagen. Jeg vil anbefale jer at samle mindst et par oste med forskellig konsistens (fx en fast, salt manchego og en blød blød, sød brie). Anret det med knækbrød, frugt og en marmelade eller kompot, og måske nogle nødder.