Quinoachips // 3 ingredienser + Vegansk

Har du nogensinde prøvet quinoachips? Det er den lækreste sunde snack, der smager som helt tynde, sprøde knækbrød. De indeholder kun 3 ingredienser og er både veganske og glutenfrie! Spis dem som chips, når snack-sulten melder sig.

quinoachips

Quinoachips

 

Bedøm denne ret

Ingredienser

 • 100 g quinoa
 • 2 hørfrøæg (2 spsk. hørfrø + 6 spsk. vand)
 • 1 spsk. olivenolie
 • Salt + dine ønskede smagstilføjelser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 150 grader. Kog quinoaen , og lad den køle af.
Lav nu hørfrøæggene. Kværn hørfrøene til mel ved hjælp af en køkkenmaskine eller morter. Bland det med vand, og lad det stå i 10 minutter, indtil det har konsistensen som et æg.
Rør hørfrøæg, olivenolie og dine ønskede smagstilføjelser i quinoaen, og begynd så at ælte det hele sammen med dine hænder. Du skal forsøge at mose quinoakornene delvist, så det hænger bedre sammen.
Placér quinoadejen mellem to stykker bagepapir, og rul det ud i et helt tyndt lag med en bagerulle. Mængden af dej passer nærmest perfekt til en fuld bageplade. Placér det hele på en bageplade, og hiv forsigtigt det øverste lag bagepapir af. Skær dine chips ud med en kniv, og bag dem derefter i 30-40 minutter, indtil de er gyldne og helt sprøde.
Servér straks, eller lad chipsene køle af, inden de opbevares i en lufttæt beholder. 

Find flere opskrifter i samme kategori

quinoachips

 

Hjemmelavede veganske quinoachips

Jeg er ret stolt af den her opskrift på quinoachips. Den er simpel, ingredienserne er få -samt piv-sunde – og resultatet smager virkelig lækkert. Sprøde, tynde, knasende, salte, 1-2-3-så-er-de-væk. Kort sagt den perfekte salte snack og et fremragende alternativ til chipsposen, der måske lokker en times tid inden aftensmaden. (Det kender vi vel alle?)

TIP: Prøv også knækbrød med kerner eller sprøde knækbrød af havregrød

 

tynde knækbrød med quinoa

Ingredienser til chips med quinoa

De eneste ingredienser, du skal købe, for at kunne lave disse veganske chips, er quinoa, en smule olivenolie og hørfrø. Frøene bruger jeg til at lave såkaldte “veganske æg” (eller hørfrøæg), der består af kværnede hørfrø og vand. Det bliver til en klistre æggelignende masse, som binder den kogte quinoa sammen. Du kan sagtens vælge at tilsætte flere ingredienser til chipsene, eksempelvis krydderier, revet parmesan (eller gærflager) eller lidt sesamfrø. Salt, synes jeg, er obligatorisk, men vil du have sødere chips, eksempelvis som et knasende indslag til en dessert, undlader du bare det, så du får søde, nøddeagtige quinoaflager.

TIP: Prøv også en græsk quinoasalat eller en vegetarlasagne med quinoa

 

quinoachips

Chipsene kan spises som de er, men du kan også bruge dem som tynde veganske knækbrød – måske til små hapsere til en festlig forrest? Vi brugte desuden quinoachipsene til at lave nachos i sidste uge, hvor de røg i ovnen med lidt revet cheddar, og derefter blev dyppet i den hellige treenighed: salsa, guacamole og creme fraiche. Dét kan anbefales!

 

tynde quinoaknækbrød
quinoaknækbrød

quinoachips

15 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. De ser lækre ud, skal helt sikkert prøves 🙂 kan man bruge chiafrø istedet for hørfrø?

 2. Dem vil jeg prøve at lave, de ser super lækre ud. Dejligt de er så nemme at lave og indeholder få ingredienser.
  Jeg skal bare lige øve mig i at koge quinoa først. Den eneste gang jeg forsøgte, blev det til en tyk vandet grød 🙂

 3. Hej Emma, jeg har virkelig lyst til at købe din nye kogebog, men har desværre ikke en ordentligt ovn derhjemme (en mikroovn der kan lave varmluft).. Vil du vurdere at der nok opskrifter i bogen, man kan lave uden en almindelig ovn, til at der er rigeligt at gå i gang med? 🙂
  Sorry for det noget specifikke spørgsmål..
  VH Astrid

  1. Hejsa Astrid 🙂
   Hihi, jeg har selv haft en mikroovn, da jeg for flere år siden boede på kollegie – pyh, jeg er glad for, at den tid er ovre 😉
   Der er masser af opskrifter i bogen, du kan lave uden en almindelig ovn. Til stor del af opskrifterne skal du blot bruge en pande, og ellers kan du (når en præcis temperatur ikke er vigtigt) sagtens bruge den, du har 🙂

   1. Det lyder super, så vil jeg få bestilt kogebogen i denne uge.
    Det er nemlig super træls med ungdomsbolig og dårligt køkken, jeg vil bare gerne bage brød, kager og grøntsager i ovn, altså.. Men tak for svar!

 4. Hej Emma. Opskriften ser rigtig lækker ud! Jeg må dog desværre tilføje, at det er giftigt at knuse hørfrø, da de indeholder giftige stoffer, som kommer ud, når de knuses 🙁
  Hørfrø er sunde, men de må ikke tygges eller knuses, men skal igennem systemet hele 🙂

  1. Hej Cecilie 🙂 Hvis du er bange for det, kan du bare bruge knuste chiafrø i stedet.

 5. Hej Emma. De ser virkelig lækre ud dine quinoachips. Jeg er dog i tvivl om hvordan man koger quinoa. Jeg kan godt se at du i en anden kommentar har skrevet at man kan finde det på youtube, men synes altså bare ikke rigtig jeg kan finde noget brugbart. Kan du hjælpe mig? 🙂

 6. Mmm, hvor ser de gode ud. De skal prøves!
  Kan man bruge noget andet end hel quinoa? F.eks. boghvede, quinoaflager eller havregryn?

 7. Hej Emma.
  Ved du hvor lang tid disse kan holde sig? 🙂
  Er ret vild med din blog og stor ros til alle dine lækre opskrifter! Endnu et plus er, at jeg der ikke skal alle mulige mærkelige ingredienser i det.

  1. Hejsa du 🙂 Hvis du opbevarer dem i en lufttæt beholder, kan de sagtens holde sig i flere uger.
   Dejligt du har glæde af mine opskrifter!

Skriv en kommentar