-
Link kopieret
Kold bearnaise sauce
En kold bearnaise sauce er fantastisk som dip og dressing til alverdens retter.
Saucen smager vidunderligt til det meste kød, som man normalt vil servere en klassisk bearnaise til – alt fra kylling til røde oksebøffer.
Den kolde sauce er dog også skøn som dip til grøntsager eller som smørrelse i en rigtig luksus burger.

Sauce til 4 personer
Forberedelse /I alt
INGREDIENSER
- 2 dl cremefraiche
- 1 spsk. bearnaiseessence
- 1 håndfuld frisk estragon
- Salt og friskkværnet peber
Rør cremefraiche og bearnaiseessence sammen. Hak estragon fint, rør det i saucen, og smag til med salt og peber.

Kold bearnaise sauce
Kold bearnaise sauce tager kun et øjeblik at røre sammen. Saucen har en skøn smag af bearnaise sammen kombineret med den friske, cremede cremefraiche. Jeg laver den kolde sauce ved at røre cremefraiche med finthakket estragon. Krydderiet, de fleste af os mest af alt forbinder med netop bearnaise. Derudover smager jeg til med bearnaiseessens. Det kan findes i langt de fleste supermarkeder, og er en hurtig måde at give en autentisk smag af bearnaise. Hvis du har mod på det, kan du også prøve at lave en hjemmelavet bearnaiseessens. Koge 1 dl hvidvinseddike, 1 dl hvidvin, 1 håndfuld finthakket estragong og 1 finthakket skalotteløg ind til ca 1. dl essens i en lille kasseroller.TIP: prøv også at lave smørrebrød med roastbeef, hvor du kan udskifte remouladen med kold bearnaise sauce, hvis du har lyst til en lækker upgrade af klassikeren

Serveringsforslag til bearnaise dip
Jeg synes, at den lækre kolde sauce smager vidunderligt til en klassisk steg og bagte rodfrugter. Prøv eksempelvis at servere den til en rosa og mør roastbeef sammen med sprøde og farverige rodfrugtfritter. Rodfrugterne skal blot skæres i stave, vendes i olivenolie og salt, inden de tilberedes i ovnen i cirka 40 minutter ved 175 grader. Det vil sige, at de skal ind i ovnen cirka 20 minutter før roastbeefen, og så er der serveret på under en time!