Smørrebrød med roastbeef

Et smørrebrød med roastbeef er en dansk klassiker! Der er perfekt til både jule- og påskefrokosten, eller når man bare har lyst til en god, gammeldages rugbrødsmad.

Jeg laver mit smørrebrød på rugbrød, toppet med salat, roastbeef, hjemmelavet remoulade og saltede mandler. Mandlerne kan du snildt erstatte med ristede løg for en helt klassisk variant.

Smørrebrød med roastbeef

Smørrebrød med roastbeef

 

Bedøm denne ret

4 smørrebrød

Ingredienser

  • 4 skiver rugbrød
  • smør til brødet
  • 4-8 salatblade, fx radicchio
  • 4-8 tynde skiver roastbeef, gerne hjemmelavet*
  • 4 spsk. remoulade, gerne hjemmelavet**
  • 1 håndfuld ristede, saltede mandler
  • lidt skovsyrer til pynt

Fremgangsmåde

Smør rugbrød med smør. Top med salatblade og dernæst skiver af roastbeef.

Top med hjemmelavet remoulade, grofthakkede mandler og skovsyrer, og servér!

Find flere opskrifter i samme kategori

smørrebrød med roastbeef og hjemmelavet remoulade

luksus smørrebrød med roastbeef

Smørrebrød med roastbeef og hjemmelavet remoulade

Smørrebrød med roastbeef er smager aller bedst, hvis man topper med en hjemmelavet remoulade. Jeg bruger denne opskrift, der er utrolig nem at røre sammen.

Udover remoulade pynter mange deres smørrebrød med roastbeef med ristet løg, revet peberrod og syltede agurker. Du kan også toppe med en skive appelsin, agurk eller tomater.

Jeg laver her en simpel (men virkelig velsmagende!) variant, hvor kødet toppes med remoulade og saltede, ristede mandler. Det er et lidt moderne twist, men mandlernes smag og knas passer perfekt til smørrebrødet. Derudover pynter jeg med lidt skovsyrer – bare fordi, det ser så pænt ud 🙂

Rest af roastbeef på smørrebrød

Hvis du vil lave en rigtig luksus udgave af smørrebrødet, er det oplagt at bruge en hjemmestegt roastbeef. Du kan eksempelvis prøve min utrolig nemme opskrift lige her.

Kødet skal blot køle helt af, inden det kan skæres i helt tynde skiver og bruges til smørrebrød. Så brug gerne en rest fra dagen forinden, eller tilbered stegen om morgenen, hvis du vil servere smørrebrød med roastbeef senere på dagen.

Lækre smørrebrød

Smørrebrød er ægte dansk mad. Det er jo næsten lidt tradition, at en rigtig, klassisk frokost er lig med rugbrødsmadder. Heldigvis behøver de langt fra være kedelige. Jeg har lavet nogle skønne bud på overdådige smørrebrød. Prøv eksempelvis et smørrebrød med røget mørbrad og røræg eller et med laks og rejer. Andre gode bud, ville være med en hjemmelavet karrysalat eller min famøse hønsesalat. Sidst (men ikke mindst!) vil jeg virkelig også anbefale mine hjemmelavet fiskefileter eller den vegetariske version af klassikeren krigsfisk.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar