-
Link kopieret
Chili con carne af oksebov
Dette er uden tvivl den bedste opskrift på chili con carne, jeg nogensinde har smagt!
Retten laves med langstidssimret, finttrevlet oksebov og masser af smagsgivere såsom rødvin, chokolade og (naturligvis!) chili. Det er en rigtig luksus chili con carne, der smager fuldstændig fantastisk.
Retten kræver lang simretid men er nem at lave. Hvis du sætter maden over om formiddagen, er den klar til servering på ingen tid om aftenen.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 25 min /I alt 3 t 25 min
INGREDIENSER
- 1 oksebov
- salt og friskkværnet peber
- smør til stegning
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg
- 1 lille, frisk rød chili
- 1 spsk. paprika, gerne røget
- 1 spsk. oregano
- 1 tsk. kanel
- ½ spsk. stødt spidskommen
- 2 dåser hakkede tomater
- 140 g koncentreret tomatpuré
- 3 dl rødvin
- 2 dåser kidneybønner
- 30 g mørk chokolade
- 1-2 spsk. rødvinseddike
Til servering
- 1 pose nachos
- 150 g cheddar
- ½ hvidkål
- cremefraiche 18 %
Skær oksebov i 3 cm store tern. Krydr godt med salt og peber. Smelt smør i en stor gryde, og brun kødet på alle sider.
Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Tilsæt løg, hvidløg og chili, og lad det svitse sammen med kødet under omrøring, til løgene er klare.
Tilsæt paprika, oregano, kanel og spidskommen, og lad det stege et par minutter, inden hakkede tomater, tomatpuré og rødvin hældes over.
Lad retten simre under låg i ca. 3 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra hinanden, når du stikker til det med en grydeske.
Tilsæt afdryppede kidneybønner, og smag retten til med chokolade, rødvinseddike, salt og peber.
Til servering
Tænd ovnen på 200°. Fordel nachos på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys revet cheddar over. Gratinér nachos i den varme ovn i ca. 5 minutter. Snit hvidkål fint. Servér chili con carne med fintsnittet kål, cremefraiche og nachos.
Den bedste chili con carne af oksebov
Chili con carne af oksebov er den lækreste simremad! Det er uden tvivl den lækreste chili, jeg nogensinde har lavet. Et vaskeægte luksusmåltid. Hvis du er vant til at tilberede chili con carne af hakket oksekød, siger jeg dig, du vil få lidt af en aha-oplevelse med denne opskrift.TIP: Prøv min lækre opskrift på quesadillas som en snack inden middagen
Godt nok tager min chili con carne af oksebov noget længere tid at tilberede, men resultatet er i dén grad det værd. Efter at have simret med de lækre krydderier, bliver okseboven så mør, at kødet nemt kan rives fra hinanden. Hvis du er ude efter en hurtigere opskrift, kan jeg varmt anbefale min pulled pork af mørbrad, der ikke tager mere end en time fra start til slut.Tilbehør til chili con carne
Vi serverer ofte retten, hvis vi får mange gæster, for så er det bare at sætte gryden over om formiddagen, og så er den lækreste chili klar til spisetid. Servér med ris, guacamole, nachos, ekstra grøntsager, eller hvad du synes om. Du kan lave en form for festlig mexicansk buffet, så hver gæst kan samle sin egen skål Og så må jeg hellere også lige nævne, at retten kun smager endnu bedre dagen efter, så lav endelig en stor portion ? Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.