-
Link kopieret
Ristaffel alt-i-et-fad med kylling
Prøv denne nemme udgave af ristaffel, hvor alt tilberedes i ét og samme fad. Det giver en ret med masser af god smag og perfekt tilberedt kylling og ris. Lige til at toppe med alverdens lækkerier som en klassisk ristaffel.
Ved at tilberede kylling, ris, grøntsager og karrysauce i fad i ovnen, kan retten bikses sammen uden de store armbevægelser. Du skal ikke have gang i alt for mange pander og gryder, så det er virkelig nem mad til både hverdag og fest.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 15 min /I alt 1 time
INGREDIENSER
RISTAFFEL
- 1 hel kylling, gerne parteret
- 500 g søde kartofler
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- olivenolie
- 1 spsk. karrypulver
- salt og friskkværnet peber
- 4 dl ris
- ½ l hønsebouillon
- 1 dåse kokosmælk
TOPPING
- 2 bananer
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 1 dl rosiner
- 1 dl ristede kokosflager
- 1 dl mangochutney
RISTAFFEL
Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingen i 6-8 stykker, hvis den ikke allerede er parteret. Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Skræl søde kartofler, og skær dem i små tern. Vend løg, hvidløg og søde kartofler sammen med olie, karry, salt og peber, og fordel det i et stort ovnfast fad. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, til løgene begynder at blive gyldne. Tag fadet ud af ovnen, drys risene over, og hæld bouillon og kokosmælk i fadet. Rør rundt. Drys salt og peber over kyllingestykkerne, og læg dem øverst i fadet. Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter, til kyllingestykkerne er gennemstegte og risene møre.
TOPPING
Skræl bananer, og skær dem i skiver. Skyl og hak persille. Anret bananer, persille, rosiner, kokosflager og mangochutney i små skåle, og sæt dem på bordet sammen med ristaffel-fadet.
Nem ristaffel med kylling
Ristaffel med kylling og karry er en rigtig retro klassiker, som mange nok kan huske fra deres barndom. Til måltidet blev ris serveret med en cremet karrysauce med kylling og en masse skåle med alverdens toppings. Det ser dekorativt ud, og så er det altid ekstra festligt, når alle kan 'pynte' sin egen tallerken og hapse, hvad de bedst kan lide.Alt-i-et-fad med kylling, grøntsager og ris
I min opskrift på en nem ristaffel, har jeg lavet en moderne version, hvor jeg tilbereder alt i ét fad. Kylling, grøntsager, ris og karrysauce samles i fadet, og så skal man ellers ikke løfte en finger, indtil retten kommer ud af ovnen. Eller jo - man kan selvfølgelig anrette toppingen, der her består af bananer, rosiner, mangochutney, persille og ristede kokosflager. Du kan også servere peanuts, små æbletern, forårsløg og flere grøntsager til, hvis du synes.TIP: Prøv også min udgave af den klassisk boller i karry eller en kyllingegryde med hvidvinssauce