-
Link kopieret
Sort dhal med belugalinser
Her får I opskriften på en lækker dhal med belugalinser. Den er utrolig nem at fremtrylle, og mætter godt på grund af linsernes høje fiber- og proteinindhold.
Dhalen er dejlig krydret, har en cremet konsistens og så får den en flot mørk farve fra de sorte linser. Jeg giver desuden den sorte dhal et mellemøstligt twist ved at toppe den med smukke granatæblekerner og cremet tahin.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 25 min /I alt 1 t 10 min
INGREDIENSER
Sort dhal
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tommel frisk ingefær
- 1 spsk. smør til stegning
- 1 spsk. hel koriander
- 1 spsk. hel spidskommen
- 4 dl belugalinser
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 l grøntsags- eller hønsebouillon
- 1 spsk. garam masala
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- yoghurt
- tahin
- granatæblekerner
- frisk koriander
Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde. Knus koriander og spidskommenfrøene i en morter, og tilsæt dem. Lad det stege, til krydderierne begynder at dufte, og tilsæt så belugalinser, hakkede tomater og bouillon. Lad retten simre i 20 minutter, til linserne er møre. Smag til med garam masala, salt og peber. Top din dhal med granatæblekerner, tahin, youhurt og koriander.

Dhal med belugalinser
Dhal med belugalinser laves som en klassisk indisk dhal men den får en anden farve og lidt anderledes smag og konsistens fra de sorte belugalinser. Egentlig vil jeg mene, at man kan lave dhal af de fleste typer linser: røde, gule, grønne, sorte. Du skal blot forvente at justere lidt på tilberedningstiden og mængden af tilsat væske. Belugalinser har en lidt fastere konsistens end røde linser, der typisk bruges i dhal, men de kan kan sagens koges ud, så de giver en dejlig cremet men alligevel grov konsistens. De sorte linser giver desuden retten en mere krydret smag, som virkelig klæder retten godt.TIP: Prøv også min opskrift på linsecurry med kokosmælk eller ghormeh sabzi lammegryde
