Ghormeh Sabzi – Persisk urtegryde med lam
Ghormeh Sabzi kan laves på men lam eller oksekød. Jeg foretrækker dog klart varianten med lam, som jeg synes passer perfekt dertil. Vil du hellere bruge oksekød, kan du vælge oksekød i tern fx fra bov eller okseklump.
Urtesaucen laves af koriander, persille og forårsløg. Og der skal bruges masser af det! Brug derfor en generøs håndfuld af både koriander og persille. Af forårsløgene skal du bruge de grønne ender, og alt ikke den lyse del, man oftest anvender.
Som tilbehør vil jeg anbefale dig at lave en salat til. Du kan enten vælgeen mere fyldig salat som denen lækre og simple salat med kikærter, gulerødder og feta eller en frisk grøn salat som denne med granatæble og avocado.
Ghormeh Sabzi med bønner
En klassisk ghormeh sabzi indeholder røde bønner. Her ville man traditionelt naturligvis selv udbløde bønnerne og lade dem koge med i gryden. Men for at spare tid, bruger jeg i stedet en dåse kidney bønner. Resultatet er stort set det samme, men hvis du har mod på det, synes jeg klart, du skal prøve at bruge tørre bønner. Her skal du udbløde de tørre bønner natten over, skylle dem grundigt, og dernæst lade dem koge med 2-3 timer, til de er møre og smagfulde.
TIP: Prøv også en indisk lammegryde med søde kartofler eller
Flere opskrifter med lam
- Mellemøstlig moussaka med lam og auberginer
- Lammekødboller og æg i tomatsauce
- Shephardspie med græskarmos
- Lammekoteletter med butterbean-dip og gulerodssalat
- Lammekølle med dukkah og knuste kartofler