Linsecurry med kokosmælk a la solgule kokoslinser
Min opskrift på linsecurry med kokosmælk stammer fra min kogebog Herlig og ærlig mad. Her har jeg kaldt den “solgule kokoslinser”, hvilket måske ikke er helt så nemt at huske, men det beskriver retten så fint. Den er gul som solen på grund af indholdet af gurkemeje, og har en dejlig cremet smag fra kokosmælken.
Retten blev en af de mest populære fra kogebogen, og jeg laver den også ofte selv. Den minder meget om en klassisk dhal, men er mere cremet, da den koges på kokosmælk. Det gør den lige en tand mere lækker, hvis du spørger mig, og gør også, at den mætter bedre.
TIP: Prøv også min opskrift på indisk curry med kylling og spinat eller indisk kitchari
Sund og billig linsecurry
Linsecurry med kokosmælk er formidabel hverdagsmad. Den solgule linseret er både hurtig og billig at bikse sammen, og du vil blive overrasket over, hvor dejligt en portion mætter. Sundhedsværdien er også helt i top, da linserne er kogt med kokosmælk samt skønne krydderier såsom gurkemeje og ingefær og tilføjet spinat.
Retten er tilmed helt vegansk, hvis blot du serverer den med veganske toppings. Her kan jeg anbefale soja- eller kokosyoghurt.
TIP: Server denne denne lækre grønne salat med granatæble og avocado dertil
Toppings og tilbehør til linsecurry
Retten kan serveres som den er, men jeg holder af at spise den med sorte ris og indiske papadums, der er helt tynde og sprøde brød af linse- eller rismel. De kan købes tørrede i større eller etniske supermarkeder, og de skal blot friteres inden servering. Et alternativ er naanbrød eller andre fladbrød, men du kan også nøjes med at servere ris dertil.
De smukke sorte ris er ekstra nærende og har en smag, der klæder curryen rigtig godt. Men vi serverer også ofte helt almindelige ris dertil. Brune ris, hvis vi har tid til at vente på, de koger, og ellers almindelige basmatiris.
Jeg kan også varmt anbefale dig at komme toppings over inden servering. Lidt syrlig, kølende yoghurt, sprøde kokosflager (eller ristede nødder) og friske krydderurter går fantastisk dertil. Andre gode bud er en indisk raita og syltede rødløg
TIP: Prøv også min opskrift på sort dhal med belugalinser eller spinat curry med linser