
Ingredienser
- 2 små løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. fintrevet ingefær
- 1 spsk. smør eller kokosolie
- 2 spsk. gurkemeje
- 1 spsk. spidskommen
- 1 tsk. salt
- ½ spsk. stødt koriander
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dåser kokosmælk
- 4 dl røde linser
- 250 g helbladet frossen spinat
- Saften af 1–1½ lime
- Salt & friskkværnet peber
TIL SERVERING
- 200 g ris, gerne sorte
- Skyr eller græsk yoghurt
- Papadums eller naanbrød
- Limebåde
- Ristede kokosflager
- Frisk koriander
Fremgangsmåde
Tjek først kogetiden på dine ris. Hvis du laver sorte ris til retten, skal du sætte dem over først, da de skal koge længere tid end almindelige hvide ris.
Hak løgene, og riv hvidløg og ingefær fint på et rivejern. Opvarm smør eller kokosolie i en stor gryde, og svits løg, hvidløg og ingefær.
Tilsæt gurkemeje, spidskommen, koriander og salt til gryden, og lad det stege med et par minutter. Hæld nu hakkede tomater og kokosmælk over, og tilsæt de røde linser.
Bring gryden i kog, og rør ofte, da linserne nemt falder til bunden og brænder på. Lad det koge i cirka 20 minutter, imens du klargør toppings, ris og/eller brød.
Når linserne er møre, men ikke helt udkogte, tilsættes den frosne spinat. Varm det hele godt igennem, og smag til med lime, salt og peber. Server med ris, skyr, brød og limebåde, og drys med ristede kokosflager og frisk koriander.
Linsecurry med kokosmælk a la solgule kokoslinser
Min opskrift på linsecurry med kokosmælk stammer fra min kogebog Herlig og ærlig mad. Her har jeg kaldt den “solgule kokoslinser”, hvilket måske ikke er helt så nemt at huske, men det beskriver retten så fint. Den er gul som solen på grund af indholdet af gurkemeje, og har en dejlig cremet smag fra kokosmælken.
Retten blev en af de mest populære fra kogebogen, og jeg laver den også ofte selv. Den minder meget om en klassisk dhal, men er mere cremet, da den koges på kokosmælk. Det gør den lige en tand mere lækker, hvis du spørger mig, og gør også, at den mætter bedre.
TIP: Prøv også min opskrift på indisk curry med kylling og spinat eller indisk kitchari
Sund og billig linsecurry
Linsecurry med kokosmælk er formidabel hverdagsmad. Den solgule linseret er både hurtig og billig at bikse sammen, og du vil blive overrasket over, hvor dejligt en portion mætter. Sundhedsværdien er også helt i top, da linserne er kogt med kokosmælk samt skønne krydderier såsom gurkemeje og ingefær og tilføjet spinat.
Retten er tilmed helt vegansk, hvis blot du serverer den med veganske toppings. Her kan jeg anbefale soja- eller kokosyoghurt.
TIP: Server denne denne lækre grønne salat med granatæble og avocado dertil
Toppings og tilbehør til linsecurry
Retten kan serveres som den er, men jeg holder af at spise den med sorte ris og indiske papadums, der er helt tynde og sprøde brød af linse- eller rismel. De kan købes tørrede i større eller etniske supermarkeder, og de skal blot friteres inden servering. Et alternativ er naanbrød eller andre fladbrød, men du kan også nøjes med at servere ris dertil.
De smukke sorte ris er ekstra nærende og har en smag, der klæder curryen rigtig godt. Men vi serverer også ofte helt almindelige ris dertil. Brune ris, hvis vi har tid til at vente på, de koger, og ellers almindelige basmatiris.
Jeg kan også varmt anbefale dig at komme toppings over inden servering. Lidt syrlig, kølende yoghurt, sprøde kokosflager (eller ristede nødder) og friske krydderurter går fantastisk dertil. Andre gode bud er en indisk raita og syltede rødløg
TIP: Prøv også min opskrift på sort dhal med belugalinser eller spinat curry med linser
Hvor ser den ret altså bare lækker ud. Den skal jeg helt sikker lave til min kæreste og jeg en dag inden længe 🙂
Tak Heidi 🙂 Jeg håber, I vil synes om opskriften 🙂
Looks super delicious, definitely a recipe for next weeks meal plan 🙂
Hej Emma,
Kan man bruge grønne linser eller mister retten noget ved det? ?
Hej Karoline 🙂 Det vil helt sikker også smage skønt, men resultatet bliver et andet, da de ikke koger så meget ud.
Hej Emma ?
Jeg elskerelskerELSKER dine solgule linser! Jeg har tænkt mig at servere retten for mine veninder. Har du nogen ide om, hvilken slags vin, der ville passe godt til linserne? Rødt eller hvidt?
Jeg kan ikke selv lide vin, og er helt lost ?
Hej Hanna 🙂 De er også bare SÅ gode, hæhæ 🙂 Jeg ville klart servere hvidvin til 🙂
Det er en meget lækker, og meget mættende linsecurry i kokosmælk ??
Så dejligt at høre, Marianne 🙂
Tak for lækker opskrift 🙂 jeg tilføjede lidt frisk tomat, ristede cashewnødder og blancherede sukkerærter som topping. Blot til inspiration.