-
Link kopieret
Spinat curry med linser
Denne spinat curry med linser er en indisk inspireret gryderet, sprængfyldt med spinat.
Curryen er cremet og krydret på samme tid, og så er den utrolig nem og hurtig at lave. Servér den med gode naanbrød eller ris.
Hvis du har forkogte linser eller gryn på lager, tager retten kun små 20 minutter at bikse sammen.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse /I alt 20 min
INGREDIENSER
- 150 g tørrede linser (eller en rest kogte linser af 300 g), delikatesselinser, grønne linser eller lignende
- 1 løg
- 1 tommel ingefær
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. stødt koriander
- ½ tsk. gurkemeje
- 2 spsk. garam masala
- 500 g frossen spinat
- 1 dl fløde
- 2 dl grøntsagsboullion
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 håndfuld koriander
- Salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
- græsk yoghurt
- ristede og saltede mandler
- fladbrød
Kog linserne efter anvisningen på pakken i let saltet vand, til de er møre.
Hak løget fint. Riv hvidløg og ingefær fint. Svits løg, hvidløg og ingefær i olivenolie i en gryde eller pande med høje kanter. Kom alle krydderierne på panden, og vend godt rundt. Lad dem riste med et par minutter.
Kom spinat (optøet eller frossen direkte fra posen), fløde og boullion på panden, og bring det hele i kog. Lad retten simre i 10 minutter, inden græsk yoghurt røres i saucen. Hak koriander fint, og vend det i saucen (gem lidt til pynt) Tilsæt dernæst kogte linser.
Smag til med salt, peber og citronsaft, og servér din curry til lune fladbrød. Top med hakkede saltede mandler, græsk yoghurt og koriander.


Spinat curry med linser
Spinat curry med linser er en vegetarisk opskrift inspireret af den indiske klassiker "Chicken Saag". Her simres kylling i en cremet spinatsauce. Her undlades kyllingekød og i stedet vendes kogte linser og gryn i retten. Du kan sagtens bruge, lige hvad du har på lager. Det er altså en god måde at få brugt en rest quinoa/linser/speltkerner/boghvede/bønner fra dagen forinden.Vegansk spinat curry
I spinatsaucen tilsætter jeg fløde og fuldfed græsk yoghurt. Det gør den fantastisk cremet og smagfuld. Hvis du ønsker at gøre din spinat curry vegansk, kan du snildt bruge en plantefløde og -yoghurt, fx af havre eller soja.TIP: Prøv også min opskrift på linsecurry med kokosmælk.