-
Link kopieret
Vegetarisk tikka masala med aubergine & kikærter
I denne opskrift på tikka masala udskiftes kødet med auberginer og kikærter for at lave en vegetarisk variation.
Retten er fantastisk smagfuld, cremet og krydret. Vaskeægte comfort food – her lavet med lidt flere grøntsager til de kødfrie dage.
Den traditionelle opskrift på tikka masala med kylling kan findes lige her.

Hovedret til 4 personer personer
Forberedelse 30 min /I alt 60 min
INGREDIENSER
MARINADE
- 3 fed hvidløg
- 1 cm frisk ingefær
- 2 dl græsk yoghurt
- saft af 1 limefrugt
- 1 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. tørrede chiliflager
- 3 tsk. garam masala
- 2 tsk. salt
FYLD
- 2 auberginer
- 2 dåser kikærter
SAUCE
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 cm frisk ingefær
- smør til stegning
- 50 g mandler
- 70 g koncentreret tomatpuré
- 3 dl hønsebouillon
- 1 tsk. gurkemeje
- ½ dl piskefløde
TILBEHØR
- 4 dl fuldkornsris
- 1 håndfuld mandler
- 1 håndfuld bredbladet persille
MARINADE
Pil og pres hvidløg, og skræl og riv ingefær fint. Bland alle ingredienserne til marinaden i en stor skål.
FYLD
Skyl og skær auberginerne i 1 cm tykke skiver, og vend dem i marinaden. Afdryp kikærter, og vend dem i marinaden. Lad det hele marinere i mindst 30 minutter, dog gerne natten over i køleskabet.
TILBEHØR
Kog fuldkornsris efter anvisningen på pakken.
TILBEREDNING
Tænd ovnen på 225°. Fordel aubergine, kikærter og marinade på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg det i ovnen i ca. 20 minutter, til aubergineskiverne er møre og gyldne.
SAUCE
Pil og hak løgene fint. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Hak mandler helt fint, og tilsæt. Tilsæt også tomatpuré, bouillon og gurkemeje, og lad saucen koge op. Lad den simre i 5 minutter, inden indholdet fra bagepladen vendes i. Varm retten godt igennem, og rør fløden i.
SERVERING
Rist mandler på en tør pande, og hak dem groft. Skyl persillen, og hak den fint. Pynt retten med persille og hakkede mandler. Servér med ris.

Vegetarisk tikka masala med aubergine og kikærter
Vegetarisk tikka masala laver jeg ved at lade auberginer og kikærter trække i smagfulde marinade frem for den klassiske chicken tikka masala. Det giver masser af smag til grøntsager og bælgfrugter. Når det dernæst ristes i ovnen, bliver auberginerne saftige og sprøde, og kikærterne får godt med bid, endda et lille knas. Tilsammen giver det den vegetariske curry en helt fantastisk fylde, som sikrer, at ingen vil savne kødet. Ja faktisk foretrækker jeg personligt denne variation, så lækkert smage det. Servér gerne din tikka masala med lækre indiske naanbrød og/eller ris.Vegansk verision af tikka masala
Hvis du spørger mig, er en god sjat fløde obligatorisk i tikka masala - vegetarisk eller ej. Det er det, der giver den fantastiske cremede smag og konsistens og afbalancerer den krydrede sauce. Hvis du ønsker at lave en vegansk tikka masala, kan du erstatte græsk yoghurt med sojayoghurt og fløden med en plantebaseret fløde eller den fede del af en dåse kokosmælk.