Blomkåls hotwings

Denne opskrift på blomkåls hotwings er sprøde bider, hvis smag leder tanken over på klassisk chicken wings. Opskriften er dog helt vegansk, og jeg garanterer, at ingen kommer til at savne kødet.

De sprøde blomkåls hotwings er så lækre, at jeg på sultne dage snildt kan tømme en hel bradeplade – allerhelst dyppet i en skål med Grøn Gudinde vegansk cashew dip.

Blomkåls hotwings

Blomkåls hotwings

 

Bedøm denne ret

Tilbehør el. køderstatning til 4 personer

Ingredienser

Blomkåls hotwings

 • 2 dl kikærtemel
 • 1 tsk. salt
 • ca. 1 dl vand
 • 1 blomkål

BBQ-SAUCE

 • 140 g tomatpure
 • 3 spsk. olivenolie
 • 3 spsk. æblecidereddike
 • 2 spsk. ahornsirup
 • 3 tsk. røget paprika
 • 2 tsk. hvidløgspulver
 • 1 tsk. spidskommen
 • 1 tsk. chiliflager
 • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

BBQ-BLOMKÅL

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Bland kikærtemel og salt i en skål. Tilsæt vand lidt efter lidt, imens du pisker kraftigt med et piskeris. Stop, når du har en sej og jævn konsistens uden klumper. Konsistensen skal være netop flydende, men ikke for tynd, i så fald vil den løbe af blomkålsbuketterne.

Rengør blomkålen, og skær buketterne af i mundrette størrelser. Kom buketterne ned i skålen, og vend dem i dejen, så de bliver helt dækkede. Dette gøres nemmest, hvis du bruger dine hænder. Fordel derefter de dækkede blomkålsbuketter på bagepladen, så de ikke rører ved hinanden. Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil overfladen er helt sprød og gylden. Imens kan du lave BBQ- saucen.

BBQ-SAUCE

Bland alle ingredienser til BBQ-saucen i en skål. Smag den til, så den bliver tilpas sød, sur, salt og stærk.

Dyp de sprøde blomkålsbidder i BBQ-saucen, og placér dem tilbage på bagepladen. Sæt igen bidderne i ovnen, og bag dem i yderligere 15 minutter, indtil overfladen karamelliserer. Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på veganske blomkåls hotwings

Blomkåls hotwings er en af mine favoritopskrifter, når menuen skal være vegansk! De smager nærmest som almindelig hotwings, selvom de består af blomkål. Når kålen deles i små buketter, liger de lidt ægte amerikansk dybtstegt kylling i størrelse og form. Og de smager tilmed derhen af med en ristet smag, en klistret BBQ-marinade, et sprødt ydre og saftigt indre. Ja, det er slet ikke til at forstå, at blomkåls hotwingsene består af grøntsager og tilmed er super sunde.

De sprøde og perfekt snaskede blomkål vendes i en dej af kikærtemel. Derefter bages de sprøde og vendes og karamelliseres i BBQ-sauce. SÅ lækkert og lige til at dyppe i en cremet dip.

 

TIP: Prøv også min opskrift på mexikrydrede blomkålsbidder eller blomkålscouscous

 

Blomkåls hotwings med vegansk dip

Blomkåls hotwings og Grøn Gudindedressing er et herligt match, hvis man har lyst til en snack inden sommermiddagen. Jeg holder også af at kombinere opskrifterne i en salatskål med coleslaw, sød-kartoffelfritter og bladgrønt. Opskriften på min bedste coleslaw og masser af ekstra grøntsagsinspiration finder I i Grøntsagsglæde.

De to piv-lækre opskrifter er fra min kogebog Grøntsagsglæde. Begge opskrifter er veganske, og så er det helt fænomenale , hvis man gerne vil skære lidt på sit kødindtag i hverdagen, men ikke ved, hvor man skal starte.

 

Blomkåls hotwings i salat bowl

 

Vegansk dip med cashewnødder

Den skønne, mintgrønne dressing er lavet på cashewnødder. Har du en god blender, bliver den fuldstændig smooth og får næsten smag af en cremefraiche eller flødeost med masser af urter. Det er blevet en af mine ultimative favoritter både som dip og salatdressing, så jeg håber, I vil give den et forsøg.

 

grøn-gudindedressing

Shop the post

- reklamelinks

14 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hvis nogen spørger, hvor jeg er, er jeg i supermarkedet efter blomkål og cashewnødder ? ahmen den opskrift er da perfekt til sådan en solbeskinnet lørdag, glæder mig til at prøve den ☀

   1. Har lige spist både blomkålene og dressingen til aftensmad, og det var et stensikkert hit ? tak for de gode opskrifter, de rammer helt sikkert tallerknen igen snart ??

 2. Hej Emma<3
  Ved du, om man kan man bruge andet end kikærtemel? Det ser super lækkert ud
  Kys

  1. Hej Amy 🙂 Hm… kikærtemel er lidt specielt, fordi det bliver fast og sprødt på en anden måde, når det bages. Men måske fint majsmel eller hvedemel vil fungere? Jeg har ikke selv prøvet, men giv det da et skud 🙂

 3. Ej, det både lyder og ser lækkert ud! Den opskrift må jeg helt sikkert prøve ?
  Lidt ude af kontekst, men jeg tænkte på, om du har eller kender en god opskrift på indisk vindaloo? ?
  Knus og god weekend!

  1. Hej Anne 🙂 Tak! Glæd dig, hæhæ 🙂
   Det har jeg ikke nej, men det må jeg da helt sikkert få gjort noget ved 😉

 4. Det ser så lækkert ud og skal helt sikkert prøves. Må jeg også spørge hvor din fine t-shirt er fra? Har let efter en i i den farve :0)

 5. Hej Emma,
  Tak for en virkelig fed blog! Opskriften ser så lækker ud – den skal jeg helt sikkert have prøvet 🙂
  Jeg har dog lidt problemer med at finde kikærtemel.. Hvor kan det købes henne? 🙂
  Mvh Malou

  1. Hej Malou 🙂 Du kan købe det hos mellemøstlige købmænd. Jeg har også fundet det i Føtex og Superbrugsen.

 6. Glæder mig til at lave opskriften, ser virkelig lækkert ud! Der står at blomkålen skal bage 15 minutter til sidst, men i videoen siger du 10 minutter? Man kan selvfølgelig bare holde øje med dem, men ville lige gøre opmærksom på det 🙂

  1. Hej Simone 🙂 Det kommer jo meget an på ovnen, så bare hold øje med dem og giv dem 10-15 minutter 🙂

Skriv en kommentar