Opskrift på veganske blomkåls hotwings
Blomkåls hotwings er en af mine favoritopskrifter, når menuen skal være vegansk! De smager nærmest som almindelig hotwings, selvom de består af blomkål. Når kålen deles i små buketter, liger de lidt ægte amerikansk dybtstegt kylling i størrelse og form. Og de smager tilmed derhen af med en ristet smag, en klistret BBQ-marinade, et sprødt ydre og saftigt indre. Ja, det er slet ikke til at forstå, at blomkåls hotwingsene består af grøntsager og tilmed er super sunde.
De sprøde og perfekt snaskede blomkål vendes i en dej af kikærtemel. Derefter bages de sprøde og vendes og karamelliseres i BBQ-sauce. SÅ lækkert og lige til at dyppe i en cremet dip.
TIP: Prøv også min opskrift på mexikrydrede blomkålsbidder eller blomkålscouscous
Blomkåls hotwings med vegansk dip
Blomkåls hotwings og Grøn Gudindedressing er et herligt match, hvis man har lyst til en snack inden sommermiddagen. Jeg holder også af at kombinere opskrifterne i en salatskål med coleslaw, sød-kartoffelfritter og bladgrønt. Opskriften på min bedste coleslaw og masser af ekstra grøntsagsinspiration finder I i Grøntsagsglæde.
De to piv-lækre opskrifter er fra min kogebog Grøntsagsglæde. Begge opskrifter er veganske, og så er det helt fænomenale , hvis man gerne vil skære lidt på sit kødindtag i hverdagen, men ikke ved, hvor man skal starte.
Vegansk dip med cashewnødder
Den skønne, mintgrønne dressing er lavet på cashewnødder. Har du en god blender, bliver den fuldstændig smooth og får næsten smag af en cremefraiche eller flødeost med masser af urter. Det er blevet en af mine ultimative favoritter både som dip og salatdressing, så jeg håber, I vil give den et forsøg.