Opskrift på blomkålscouscos
Blomkålscouscous består af helt finthakket blomkål. På den måde får grøntsagen en konsistens, der minder om couscous. Almindelig couscous består af semulje, der er den inderste del af hvedekernen i bittesmå stykker. De koges til en luftig, fintdelt konsistens.
Med blomkål kan man lave et grønt, hvedefrit alternativ til couscous. Det er fremragende, hvis man gerne vil undgå gluten eller erstatte lidt kulhydrat på tallerkenen med grove grøntsager.
Måske du har hørt om “blomkålsris”? Det er fuldstændig samme koncept, hvor man laver et alternativ til ris af finthakket, råt blomkål. Personligt synes jeg, det smager ret kedeligt, og foretrækker klart almindelige ris. Både på grund af smagen, men også fordi min mave brokker sig over store mængder rå blomkål.
Denne opskrift på blomkåls”couscous” er det en helt anden historie. Her vendes den finthakkede blomkål i en tahindressing for ekstra smag, inden den ristes i ovnen. Det giver en fantastisk smag og konsistens. Og når den lune, finthakkede blomkål vendes sammen med friske og farverige elementer, får man en dejlig fyldig salat, jeg ville vælge over almindelig couscous til hver en tid!
TIP: Prøv også denne opskrift på helstegt blomkål eller sprøde blomkåls hotwings.
Blomkåls couscous salat fra Go’ morgen Danmark
Opskriften stammer fra min kogebog Skønne salater og vidunderligt tilbehør. I kogebogen findes der flere opskrifter med blomkålscouscous. Blandt andet en lækker og super smuk sommersalat med jordbær, mandler og feta. Denne marrokanskinspirerede opskrift, hvor blomkålen ristes er dog klart min favorit, for det giver en skøn sød og ristet smag.
I forbindelse med udgivelsen af kogebogen, var jeg i Go’ Morgen Danmark. Her lavede jeg blandt andet min opskrift på blomkåls couscous. Salaten vakte stor interesse, og jeg får selv i dag kommentarer fra folk, der opdagede mine opskrifter i TV-programmet og prøvede netop denne blomkålscouscous som den første.
TIP: Jeg kan varmt anbefale dig at prøve denne opskrift på blomkålspizza, hvor blomkålen bruges til en sprød pizzabund. Derudover er denne indiske curry med blomkål og en god blomkålssuppe også skønne opskrifter med blomkål.