Lammeskank med pastinakmos
I kan godt glæde jer til denne opskrift på lammeskank! På menuen står der lam, som nærmest smelter på tungen, den mest smagfulde glace, jeg kan forestille mig, en dødlækker pastinakmos samt friske, sprøde og farvestrålende rødder. Det bedste ved måltidet er, at det (i forhold til, hvor fantastisk det smager) virkelig er nemt at tilberede. Her kan alle være med, også selvom du ikke er den store kok, for opskriften byder hverken på stegetermometre, flambering, intervalstegning eller noget i dén dur.
TIP: Prøv også denne opskrift på lammekrone med urter og pistacie eller lammekoteletter med butterbean-dip – begge serveret med ristede gulerødder.
Hvordan braiserer man kød?
Jeg er faktisk ikke den store bøf-spiser. En stor, rød bøf siger mig bare ikke særlig meget, og jeg sniger mig som oftest udenom at tilberede dem, da jeg bliver en smule nervøs, når de skal steges. Hvad nu hvis de ikke bliver møre? Og ih, bare nu det lykkes mig at få dem hverken tørre eller blødende!
Alle disse bekymringer slipper man for, når man braiserer. Her er der mørhedsgaranti, og resultatet bliver efter min mening SÅ meget mere lækkert og velsmagende. Tilberedningsmetoden går ud på at man bruner kød, hvorefter man lader det simre i væske (vin, boullion eller endda æblemost) i flere timer. Typisk vil man bruge fjerkræ eller kød med bindevæv, eksempelvis bov, kæber, spoleben eller skanke som her, og det ender oftere med at blive langt billigere gæstemad med disse udskæringer.
Nem gæstemad
Denne opskrift giver dig en overskuelig guide, hvor du kun skal fokusere på én opskrift og ikke en menu du har sammensat på kryds og tværs. Det gør det efter min mening langt mere overskueligt at følge. Og der er intet værre end at stresse rundt i køkkenet inden gæsterne kommer. Netop derfor er denne ret så herlig at lave, når man får gæster på besøg. Så lad dig endelig ikke skræmme af tilberedningstiden: det er blot tiden det tager at braisere kødet. Braisering af desuden en nemmere metode end at stege eller lignende, da det sikrer dig lækkert og mørt kød – altså endnu en bekymring du slipper for! Og hvis du gerne vil slappe endnu mere af på dagen, kan man også lave pastinakmosen dagen inden.