Tacos med carnitas
Carnitas betyder noget a la “småt kød” på mexicansk. Jeg synes bedst, det beskrives, som den mexicanske udgave af pulled pork. Trevlet, saftigt, smagfuldt.
Man kan lave carnitas af flere udskæringer, oftest nogle, der har et højere fedtindhold. Det sikrer nemlig en god smag, og at kødet bliver så mørt, at det nærmest falder fra hinanden, når det langtidstilberedes.
TIP: Prøv også et lækkert vegetarfyld til tortillas af bagte grøntsager eller brug min opskrift på chili sin carne
Braiserede grisekæber
Grisekæber kræver langtidstilberedning, men så snart ingredienserne er samlet i gryden, passer den stort set sig selv. Her braiseres grisekæberne med mexicanske krydderier og øl, hvorefter jeg trevler det, så det er nemt at fordele i tacos.
Det er virkelig dejlig gæstemad, fordi det let kan forberedes, inden gæsterne ankommer. Og så er det tilmed billig mad til mange. Det eneste, der kan være en smule vanskeligt, er at finde et sted, der forhandler grisekæber. Din slagter har dem stensikkert, men måske du lige skal ringe i forvejen, og ellers kan de også bestilles på Nemlig.com
TIP: Brug rester af tortillas til at lave lækre quesadillas eller tortillapizzas.
Opskrifter med grisekød
Denne opskrift har jeg udviklet som en del af kampagnen Glad for Gris. Et initiativ med formålet at vise, hvor let det kan være at lave mad, der smager af mere, når man bruger grisekød. Det er denne opskrift et fremragende eksempel på, og hvis du har lyst til at finde mere inspiration, vil jeg anbefale dig at udforske deres opskriftsunivers på gladforgris.dk.
TIP: Lav også gerne en portion guacamole til dine tacos i stedet for avocadoskiver