REKLAME

Chai latte ice blend

Denne chai latte ice blend er et kæmpe hit til varme dage. Den er cremet, kølende og forfriskende med en let sødme og god krydret smag fra chai teen. Det perfekte alternativ til iskaffen, hvis du gerne vil skære lidt ned på dit koffeinindtag eller bare ikke bryder dig om kaffe.

Til opskriften skal du brygge din favorit chaite og fryse den til isterninger. De blendes med mælk og en smule sirup til en cremet, læksende iceblend.

 

chai latte iceblend

Chai latte ice blend

 

Bedøm denne ret

Glas til 2 personer
forberedelse 3 min / tilberedning 2 min / i alt 5 min

Ingredienser

  • 0,5 liter chia te
  • 0,5 liter valgfri mælk
  • 1 spsk. ahornsirup

PYNT

  • Stjerneanis
  • Stødt kanel

Fremgangsmåde

Bryg din chia te, og lad den køle af. Hæld teen i en isterningeform, og kom den i fryseren.

Blend chai-isterninger sammen med mælk og ahornsirup, til du får en cremet konsistens. Hæld chai iceblend på glas, og pynt gerne med lidt stjerneanis og stødt kanel.

Find flere opskrifter i samme kategori

chai latte islatte

iced chai te

Opskrift på chai latte ice blend

Denne opskrift på chai latte ice blend er en form for “iced chai”. En kølende og lækker drik, der er perfekt til lune sommerdage. Jeg har nydt drikken som lidt eftermiddags forkælelse på kontoret på dage, hvor jeg trænger til noget andet end (is)kaffe og har lyst til lidt lækkert. Et glas med chai latte ice blend stiller nemlig både tørsten og tilfredsstiller den søde tand.

En ice blend betyder, at is og mælk blendes sammen til en konsistens, der minder om slushice. Det gør både konsistensen dejlig cremet, og så gør det også, at drikken forbliver kold længe. Man drikker den lige så langsomt, som isen smelter, så nydelsen strækker sig lidt længere.


Denne opskrift på chiagrød er udviklet til Mejeriforeningen i forbindelse med Mælkens Dag. Prøv også min opskrift på chiagrødspansk pølseret med chorizo eller pasta med asparges og ærter.


Ingredienser til chai latte ice blend

Jeg laver min chai latte ice blend ved at blende isteringer af chai te med mælk og søde med en smule ahornsirup. Det er super nemt, og du altså kun bruge følende ingredienser:

  • Isterninger af chai te: Isterningerne laves ved, at du brygger en kande chai te. Lad teen køle af, inden den hældes i en isterningeform, og lad dem så fryse til is i fryseren.
  • Mælk: Du kan bruge alle typer mælk til opskriften. Sødmælk giver klart den mest cremede konsistens og lækre smag, men hvis du har andet mælk i køleskabet, kan det også sagtens anvendes.
  • Sirup: Jeg søder drikken med en smule ahornsirup. Du kan også sagtens anvende sukker eller andet sødende såsom honning.

 

Har du ingen blender, kan du også lade være med at blende isterninger og mælk sammen . I så fald kan du blot hælde mælk over isteringerne i et glas og så vil smagen af chai langsomt blive kraftigere, i takt med at isterningerne smelter.

 

TIP: Prøv også min opskrift på iced matcha latte

 

Mælkens dag

Denne opskrift på chai ice blend er udviklet til Mejeriforeningen i anledningen af Mælkens dag, der i år har 20 års jubilæum. Mælkens dag blev skab af FN med formål om at fejre mælken om global fødevare. Samtidig hyldes de millioner af mennesker, som søger for at mejeriprodukter hver dag kan være en ernæring og nydelse for mennesker over hele kloden. Alt fra landmænd og mejerister til ostemagere og forskere.

Du kan læse mere om Mælkens dag og finde flere af mine opskrifter med mælk på deres hjemmeside.

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar