Moderne flæskesteg med rodfrugter
Flæskesteg med rodfrugter er mit bud på en moderne opskrift med den klassiske udskæring. En flæskesteg behøver nemlig ikke nødvendigvis at rime på mormor-mad.
I denne opskrift tilføjer jeg blandede rodfrugter til fadet sammen med skiver af appelsin og rosmarin. Når det steges sammen, får rodfrugterne en fuldstændig fremragende smag, der passer perfekt til stegen.
Jeg vil anbefale dig at servere en aïoli til rodfrugterne, men du kan også hælde hvidvin i bunden af fadet undervejs og bruge det til en sauce.
Den perfekte flæskesteg med sprød svær
Flæskesteg laver jeg af kamsteg af gris. Det er en udskæring, der – hvis den tilberedes korrekt – kan blive utrolig saftig og smagfuld.
Jeg tilbereder min flæskesteg uden stegetermometer, og det giver altid et godt resultat. Hvis du dog har det bedst med den helt sikre tilberedningsmetode, kan du gøre følgende:
- Først skal stegen bages med sværen nedad i et ovnfast fad med vand i 20 minutter ved 200 grader. Her er et termometer unødvendigt.
- Gnub sværen godt med salt, og kom stegen tilbage i et fad uden vand. Sæt stegetermometer ind i midten af stegen.
- Bag stegen i cirka ved 200 grader indtil temperaturen er 60 grader (ca. 45 minutter)
- Skru ovnen over på grillfunktion, og bag stegen indtil sværen er sprød (ca. 5-7 minutter). Hold øje, for det går pludselig stærkt!
- Stegen skal være omkring 65 grader, når du tager den ud af ovnen. Lad stegen hvile i 15 minutter, inden den skæres ud.
TIP: brug resterne dagen efter til at lave en lækker flæskestegssandwich!
Opskrifter med grisekød
Denne opskrift har jeg udviklet som en del af kampagnen Glad for Gris. Et initiativ med formålet at vise, hvor let det kan være at lave mad, der smager af mere, når man bruger grisekød. Det er denne opskrift et fremragende eksempel på, og hvis du har lyst til at finde mere inspiration, vil jeg anbefale dig at udforske deres opskriftsunivers på gladforgris.dk.