Opskrift på klassisk enebærgryde
Enebærgryde er er vidunderlig, lunede vintermad. Det er en enkel men utrolig velsmagende gryderet, der altid vækker glæde hele vejen omkring spisebordet.
Opskriften er inspireret af, hvordan jeg har fået den serveret som barn. Champignon og svinekød simret i en cremet sauce med en generøs sjat fløde. Saucen har en skøn aromatisk smag af rosmarin og enebær, der virkelig bare giver noget helt særligt.
TIP: Prøv også min opskrift på mørbradgryde med bacon, fløde og champignon eller en klassisk koteletter i fad med lidt ekstra grønt eller kyllingegryde med hvidvinssauce
Tilbehør til enebærgryde
Som tilbehør til den klassiske gryderet, vil jeg anbefale dig at servere en mos. En god kartoffelmos er et sikkert hit (især når den bages i ovnen), men andre typer mos af rodfrugter smager også dejligt. Prøv eksempelvis en sød kartoffelmos eller denne gode rodfrugtmos, der kan varieres i det uendelige.
Jeg vil også anbefale dig at lave en grøn salat til. Gerne en kålsalat, eksempelvis med rødkål og/eller grønkål, der er i sæson i vinterhalvåret. Et bud på en lækker vintersalat er min græskarsalat. Den er fyldig og frisk på samme tid, med grønkål, ristede græskartern, granatæble og feta.
TIP: Prøv også min opskrift på klassisk forloren hare med bacon eller tarteletter med kylling og asparges eller kylling i karry
Bagt kartoffelmos med hasselnødder
Min mor serverer altid retten med bagt kartoffelmos med hasselnødder. Det er sådan et skønt tilbehør, hvor den fløjsbløde kartoffelmos får en sprød overflade og smag af ristede hasselnødder.
Den bagte kartoffelmos laver jeg i små portionsfade, men du kan naturligvis også sagtens bage den i ét større fad.