Flæskestegssandwich opskrift
Denne opskrift på flæskestegssandwich er simpelthen så stjernelækker! Det er den bedste måde, jeg kan komme i tanke om, man kan bruge sine julerester. Flæskesteg og rødkål i skøn forening, i en bolle smurt med dressing og med lidt syrligt-sødt modspil i form af æbler og syltede agurker.
Hvad skal der i en flæskestegssandwich
Indholdet af en flæskestegssandwich kan justeres, så den passer perfekt til din smag:
- Flæskesteg: En saftig og mør flæskesteg med sprød svær er hovedingrediensen! Du kan både tilberede den samme dag og servere flæskestegen varm. Eller du kan bruge en rest fra dagen forinden og enten bruge den kold eller lune den let.
- Rødkål: Du kan både lave en lun rødkål eller bruge frisk, fintsnittet rødkål til sandwichen.
- Dressing: Jeg laver en dressing af halvt cremefraiche / halvt mayonnaise. Det giver en god balance mellem syrlig og fed, men foretrækker du en klassisk mayonnaise, kan du undlade cremefraiche og bruge den dobbelte mængde mayo.
- Syltede agurker: Du kan både bruge små syltede agurker (cornichoner) eller klassiske syltede agurker i skiver.
- Æble: er ikke traditionelt, men jeg har fået idéen fra Meyers flæskestegssandwich. Det giver noget virkelig lækkert til sandwichen, så jeg kan varmt anbefale, at I giver det et skud!
Flæskestegsburger eller sandwich
Den helt traditionelle, gammeldages flæskestegssandwich laves i noget, der minder om en burgerbolle. En stor og blød bolle, ofte med lidt sesamfrø på toppen. I dag vil man dog lige så ofte få den serveret i grovere og mere sprødt brød.
Du kan altså både bruge en helt klassisk burgerbolle eller et sandwichbrød til opskriften. Jeg foretrækker personligt en grov bolle med lidt mere bid. Eksempelvis en surdejsbolle med fuldkorn eller en ciabattabolle. Men en smørblød og luftig brioche bolle kan altså også noget!