Bondesalat med kartofler og æg
Fransk bondesalat er et let og sommerligt og alligevel mættende måltid. Den er fyldig og mættende med grønne bønner og kartofler (jeg brugte også lidt blå kartofler, fordi jeg synes, de er så pæne, men smagen er den samme). Derudover tilsættes der asparges, oliven, kapers, rødløg, salat og hele herligheden vendes i en herlig vinaigrette med urter. Til sidst toppes salaten med sprød bacon, croutoner og pocherede æg, og så er det lækreste franske bondemåltid klar til servering.
Opskriften på fransk bondesalat er forrygende opskrift til hverdag, når man trænger til at få tømt grøntsagsskuffen. Man kan nemlig nemt tilsætte andre grøntsager, alt efter hvad, du har på lager (eller måske i din egen køkkenhave). Samtidig ville salaten også være fantastisk at servere som nem gæstemad, eksempelvis hvis man vil diske op med en imponerende frokost.
TIP: Prøv også denne skønne franskinspirerede opskrift på crepe med skinke, ost og æg
Hvordan pocherer man æg?
Det kan virke lidt intimiderende at skulle pochere æg, hvis man aldrig har prøvet før. Men bare rolig! Jeg lover, at der er stjernenemt – ja nærmest nemmere end at lave et blødkogt æg.
Når man pocherer æg, slår man ægget ud og koger det direkte i en gryde med vand, tilsat en smule eddike. Eddiken hjælper hviden med at samle sig om blommen. Når gryden simrer, laver man en hvirvel med et piskeris, som ægget slåes ud i midten af – igen for at sikre, at hviden samler sig om blommen. Jeg synes, det er nemmest først at slå ægget ud i en lille kop, så jeg nemt kan ploppe det ned i midten af hvirvlen.
Det smarte ved denne metode – udover at det går super stærkt – er at det er en god måde at sikre, at man får en fast hvide og en lækker, flydende blomme.