Crêpe med skinke, ost og æg

Denne opskrift på crêpe med skinke, ost og æg er en fantastisk frokostret eller let aftensmad. Her fyldes tynde pandekager af boghvedemel med ost, skinke og spejlæg – lidt som en luksus pandekage-toast. Med en sprød madpandekage, smeltet ost, smagfuld lufttørret skinke og en flydende æggeblomme.

Servér gerne de lækre fyldte crêpes på ægte fransk manér med en simpel grøn salat med en klassisk vinaigrette.

Crêpe med skinke

Crêpe med skinke, ost og æg

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 15 min / i alt 20 min

Ingredienser

Crêpes

FYLD

  • 4-8 æg
  • 8 skiver lufttørret skinke
  • 4 skiver ost, fx Comté, emmentaler, cheddar, vesterhavsost

Fremgangsmåde

Miks alle ingredienserne til boghvedepandekager sammen til en jævn dej uden klumper, enten ved hjælp af en elpisker eller en stavblender.

Smelt en tsk. smør på en pande med et tilhørende låg. Tilsæt pandekagedejen, og vip hurtigt panden, så dejen fordeler sig jævnt.

Placér en skive ost i midten af crepen. Læg 2 skiver skinke oven på osten, og form en lille rede, hvori du kan slå 1-2 æg ud. Fold dernæst forsigtig de fire hjørner af pandekagen ind over fyldet. Læg et låg på panden, og lad crêpen passe sig selv i 5 minutter, indtil spejlæg er stegt færdigt.

Pynt gerne med lidt friske krydderurter inden servering, fx purløg eller timian.

Placér den færdige crêpe på en tallerken, evt. med et lag folie over sig, så den holder sig varm, imens processen gentages, og de resterende pandekager steges.

Find flere opskrifter i samme kategori

boghvede crepes med skinke og ost

pandekager med skinke ost og æg

Opskrift på crêpe med skinke, ost og æg

Denne opskrift på crêpe med skinke, ost og æg kunne ligeså godt blive serveret på en fransk gadecafé. Jeg blev præsenteret for opskriften på en rejse til Paris, og den har været en genganger på menuen herhjemme siden da. Især på dage, hvor overskuddet til at stå i køkkenet er nærmest ikke-eksisterende, men jeg alligevel gerne vil undgå take-away

De fyldte crêpes er en simpel men utrolig lækker opskrift, der kan bikses sammen på nul-komma-fem. Du kan nemt variere fyldet, alt efter hvad du lige har på lager, men denne version med ost, skinke og ost er en sikker vinder. Andre gode kombinationer er spinat (stegt let på panden, så den falder sammen) og gedeost. Eller stegte svampe, æg og ost.

Hvis du vælger den klassiske kombination med skinke, ost og æg, kan du også nemt variere, hvilken type skinke og ost, du benytter. Gode bud på ost er de franske oste Comté og emmentaler, men jeg kan også anbefale dig at bruge cheddar eller den danske vesterhavsost.

 

TIP: Som alternativ til boghvede crêpes, kan du bruge æggewrapssurdejspandekager eller spinatpandekager

 

Crêpe galette med skinke

 

Franske boghvede crêpe galette

Opskriften er inspireret af den fransk ret “Galettes de Sarrasin”, hvilket kan oversættes til boghvede pandekager. Boghvede crêpes er en klassiker i det franske køkken, og de serveres ofte på denne måde, foldet omkring lækkert fyld.

I Frankrig bruges boghvede crêpes både i det salte og søde køkken. Jeg kan også anbefale dig at tilføje en smule rørsukker til dejen til boghvedepandekagerne. De lækre crêpes smager nemlig også skønt som en dessert, med frugt, flødeskum eller is. Du kan også lave dobbeltportion af dejen, og først stege crepes med ost, skinke og æg. Tilsæt dernæst lidt sukker til den resterende dej, og så har du pandekager til en lækker dessert.

 

TIP: Opskrifterne ratatouille tærte, moules frites og fransk bondesalat er andre skønne retter inspireret af det franske køkken.

 

Crêpe galette med skinke

 

Tilbehør til crêpes

Som tilbehør til de fyldte crêpes vil jeg anbefale dig en helt klassisk grøn salat med en god olie-eddike vinaigrette. Simpelt, godt og meget fransk 😉

Du kan evt. drysse lidt ristede nødder eller kerner over salaten eller tilføje tynde skiver æble eller fennikel, som jeg gør i disse gode salater:

Shop the post

- reklamelinks

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
    1. Hej Bjørk 🙂 Nej, det behøver du ikke. De bliver stegt rigeligt, når de steges på den ene side.

  1. De skal helt sikkert serveres til mine damer? Vil dog lige høre om du har prøvet at lave dem færdig i ovnen? Har ikke nogen låg til mine pander og jeg synes det vil tage for lang tid at tilberede 6-8 stk og så kan vi jo ikke nyde dem sammen ?

Skriv en kommentar