Opskrift på crêpe med skinke, ost og æg
Denne opskrift på crêpe med skinke, ost og æg kunne ligeså godt blive serveret på en fransk gadecafé. Jeg blev præsenteret for opskriften på en rejse til Paris, og den har været en genganger på menuen herhjemme siden da. Især på dage, hvor overskuddet til at stå i køkkenet er nærmest ikke-eksisterende, men jeg alligevel gerne vil undgå take-away
De fyldte crêpes er en simpel men utrolig lækker opskrift, der kan bikses sammen på nul-komma-fem. Du kan nemt variere fyldet, alt efter hvad du lige har på lager, men denne version med ost, skinke og ost er en sikker vinder. Andre gode kombinationer er spinat (stegt let på panden, så den falder sammen) og gedeost. Eller stegte svampe, æg og ost.
Hvis du vælger den klassiske kombination med skinke, ost og æg, kan du også nemt variere, hvilken type skinke og ost, du benytter. Gode bud på ost er de franske oste Comté og emmentaler, men jeg kan også anbefale dig at bruge cheddar eller den danske vesterhavsost.
TIP: Som alternativ til boghvede crêpes, kan du bruge æggewraps, surdejspandekager eller spinatpandekager
Franske boghvede crêpe galette
Opskriften er inspireret af den fransk ret “Galettes de Sarrasin”, hvilket kan oversættes til boghvede pandekager. Boghvede crêpes er en klassiker i det franske køkken, og de serveres ofte på denne måde, foldet omkring lækkert fyld.
I Frankrig bruges boghvede crêpes både i det salte og søde køkken. Jeg kan også anbefale dig at tilføje en smule rørsukker til dejen til boghvedepandekagerne. De lækre crêpes smager nemlig også skønt som en dessert, med frugt, flødeskum eller is. Du kan også lave dobbeltportion af dejen, og først stege crepes med ost, skinke og æg. Tilsæt dernæst lidt sukker til den resterende dej, og så har du pandekager til en lækker dessert.
TIP: Opskrifterne ratatouille tærte, moules frites og fransk bondesalat er andre skønne retter inspireret af det franske køkken.
Tilbehør til crêpes
Som tilbehør til de fyldte crêpes vil jeg anbefale dig en helt klassisk grøn salat med en god olie-eddike vinaigrette. Simpelt, godt og meget fransk 😉
Du kan evt. drysse lidt ristede nødder eller kerner over salaten eller tilføje tynde skiver æble eller fennikel, som jeg gør i disse gode salater: