Sunde bananboller uden gluten
De glutenfrie bananboller bages på boghvede-, quinoa- og mandelmel. Det er en dejlig smagfuld (og tilmed ret så sund) kombination, der giver bollerne en let nøddeagtig smag. Og jeg lover, at her ikke er tale om kedeligt, kompakt og tørt bagværk! Bollerne smager præcist, som de kan, skal og bør, og man ville ikke ane, at de glutenfrie, hvis man ikke vidste det.
TIP: Prøv også min opskrift på sunde glutenfri proteinboller
Opskriften på glutenfrie bananboller er altså perfekt til sådan en som mig, hvor maven ofte driller. Men også til alle de, der bare gerne vil have lækker og måske lidt sundere bananbolle. Her er der altså ingen, der skal nøjes 🙂
Bananboller med glutenfrit mel
Du kan snildt variere opskrift, så den tilpasse indholdet af dine køkkenskabe. Kan du ikke få fingrene i en af meltyperne, kan du sagtens erstatte den med en af de andre. Mandelmel kan du desuden let lave selv ved at blende mandler til mel i en køkkenmaskine. Det er en del billigere, og den eneste ulempe (hvis man overhovedet kan kalde det det) er, at farven på bollerne bliver lidt mørkere.
Chokoladestykkerne kan man naturligvis undlade. Men helt ærligt? Hvorfor dog det!? Jeg vælger i hvert fald selv konsekvent den bolle, der ser ud til at indeholde mest chokolade… Og jeg har været skyld i at skære tre boller over for at se, hvor chokoladegevinsten er størst, inden jeg besluttede mig for, hvilken der skulle ende på min tallerken ?