Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Grøntsagscurry med spinat

En linsegryde med masser af grøntsager er fantastisk på denne årstid, hvor vi har lyst til mere lunende og mættende mad.

Denne grøntsagscurry er fyldt med gode krydderier, cremet kokosmælk, broccoli og godt med spinat, der forhåbentlig kan gøre immunforsvaret lige så stærk som Skipper Skræk.

Grøntsagscurry med spinat

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 25 min /I alt 55 min
INGREDIENSER

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2-3 cm frisk ingefær
  • 1 stort bundt frisk koriander
  • smør eller kokosolie til stegning
  • 2 bagekartofler
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • ½ spsk. stødt koriander
  • 1 spsk. sennepsfrø
  • 300 g grønne linser
  • 2 dåser kokosmælk
  • 2½ dl hønsebouillon
  • 1 broccoli
  • 500 g frisk spinat
  • saft af 1 limefrugt
  • salt & friskkværnet peber
  • Tilbehør

  • 4 dl sorte ris
  • Til servering

  • 1 dl græsk yoghurt 10%
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 limefrugt

Kog sorte ris efter anvisningen på pakken.

Pil og hak løg. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint på et rivejern. Hak koriander groft (gem en smule til servering). Svits løg, hvidløg, ingefær og koriander i smør eller kokosolie i en stor gryde. Skræl kartofler; skær dem i grove tern, og hæld dem i gryden. Tilsæt spidskommen, koriander og sennepsfrø, og lad det hele stege med i et par minutter. Skyl linser, og tilsæt dem sammen med kokosmælk og bouillon. Bring retten i kog. Rør ofte, så linserne ikke brænder på. Lad retten koge i ca. 20 minutter, indtil linserne er møre, men ikke helt udkogte.

Skær broccoli i små buketter, og vend dem i gryden. Skyl spinaten, og vend den i gryden, en smule ad gangen, efterhånden som spinatbladene falder sammen. Lad retten simre i 5 minutter, og smag til med limesaft, salt og peber.

Anret sorte ris og curry i skåle, og top med yoghurt, koriander og lime skåret i både.

Grøntsagscurry med spinat

Grøntsagscurry med spinat får den flotteste grønne farve. Man er ikke i tvivl om, at retten er sprængfyldt med sunde grøntsager. Det er en af de retter, der altid ender på menuen herhjemme, når vi har fået for lidt sund mad og har lyst til (og brug for) et grønnere måltid - uden at gå på kompromis med smag! I opskriften bruger jeg frisk spinat. Du kan dog sagtens bruge frossen og optøet spinat som et billigere og nemmere alternativ. Husk også, at du nemt kan tilsætte andre grøntsager, hvis du har nogle til overs i køleskabet. Derfor er det også den perfekte tøm-køleskabet-ret. Og de behøver ikke at være grønne, selvom jeg synes, det gør retten ekstra smuk med lidt farvekoordinering ;-)  

TIP: prøv også en spinat curry med linser eller en vegetarlasagne med linser, spinat og pesto

 

Sunde sorte ris

De sorte ris er sprængfyldt med sunde antioxidanter - faktisk endnu flere end blåbær - så det er både drøn sundt, smukt og velsmagende tilbehør. Retten smager dog også dejligt med quinoa eller bare helt almindelige hvide ris, alt efter hvad, du er i humør til (læs: hvad køkkenskabene gemmer på). Alle slags passer heldigvis til denne lækre grøntsagscurry med spinat!

TIP: prøv også vegansk sushi med sorte ris