Julemeditation

Her finder du min guidet julemeditation. Julen kan være en vidunderlig tid, men den kan også være fyldt med mange forventninger, komplicerede relationer og følelser.

I denne meditation bringer vi fokus tilbage på dig. Formålet er, at du vil mærke dig selv og rumme og acceptere, hvordan du har det. Når man tager lidt tid til sig selv, så bliver man ofte bedre til at rumme omstændighederne, være til stede og få det bedste ud af julen. Forhåbentlig kan meditationen hjælpe dig med at mærke julefreden og -stemningen.

Jeg håber, du vil tage et øjeblik for dig selv. Rigtig god fornøjelse ♥

 

 

TIP: Prøv også min video med juleyoga eller meditationen Mærk Nu’et

 

Hvad er meditation?

Meditation er en metode, der både restituerer og arbejder med sindet på samme tid. Man stilner sindet ved at rette opmærksomheden mod noget specifikt, såsom vejrtrækningen. Derigennem giver man en pause til både krop og sind – og træner ligeledes sindet ved at lukke alt ude. Gennem meditation giver man slip på både indre og ydre forstyrrelser. I stedet bliver fokus at være til stede i nuet.

Hvorfor mediterer man?

Der er utrolig mange fordele ved meditation. Den mest kendte fordel er at det reducerer stress, hvilket er noget de fleste desværre mærker i deres hverdag. Meditation har dog også en positiv effekt på ens følelsesmæssige sundhed, koncentrationsevne. Mange oplever at det giver dem mere ro og bedre søvn, da de oplever mindre tankemylder. Dette er fordi man aktivt arbejder med, at kunne lukke indre og ydre faktorer ude. Derfor bliver det lettere at give slip på tanker, når man skal sove. Dette er dog kun et udpluk af de mest hyppige fordele – listen er nemlig lang! Så der er mange grunde til, at begynde med meditation.

Hvordan mediterer man?

Det kan være svært at ‘finde ud af’ meditation – for hvordan gør man egentlig? Meditation kan se ud på mange forskellige måder men handler om, at finde ro og give slip på indre og ydre forstyrrelser. Det kan dog virke uoverskueligt, når tankerne flyver rundt, så snart man stopper op. Hvis man ikke har prøvet meditation før eller har svært ved det, så kan jeg varmt anbefale, at bruge nogle guidet meditationer, der virkelig hjælper en på vej. Prøv eksempelvis denne meditationsvideo. Den kan være et godt sted at starte, da den kun tager 5 minutter.

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar