Mexicansk krydrede kyllingelår
Mexicansk kylling laver jeg med en krydderiblanding af røget paprika, hvidløgspulver
spidskommen, koriander og cayennepeber. Det giver den perfekte (tex)mex-smag, og det er nemt at variere, hvor spicy kyllingen skal være, ved at skrue og op ned for cayenne-pulveret.
Kyllingelårene tilbereder jeg nemt i et fad, hvor de krydres godt, inden de ryger en tur i ovnen. En halv times tid efter – imens du har haft tid til at klargøre tilbehøret – er de perfekt sprøde og saftige og klar til servering.
TIP: Prøv også en lækker opskrift på vegetar tortillas
Salsa med vandmelon
Til mexicansk kylling serverer jeg avocado-ris og en helt enestående salsa af vandmelon og tomater. Den er en mere sød, frisk og læskende end en almindelig salsa, og smagen af vandmelon og tomater komplementerer hinanden så godt. Vandmelon-salsaen er i det hele taget virkelig skøn til alverdens sommermad, så jeg vil også anbefale dig at prøve den, selvom resten af menuen ikke er mexicansk.
TIP: Prøv også min opskrift på vandmelonsalat med feta
Grønne ris med avocado
Når jeg serverer ris til mexicansk mad, kan jeg godt lide at vende dem i avocado og hakkede krydderier. Det giver dem den fineste grønne farve, og så smager det også virkelig herligt. Jeg bruger brune ris, fordi jeg bedre kan lide smagen, men almindelig hvide ris går også sagtens an – og så bliver farven endnu mere strålende grøn.