Overdådig cæsarsalat
Denne overdådige cæsarsalat smager intet mindre end vidunderligt. Med både klassiske elementer som kylling, dressing og parmesan samt lækre tilføjelser som pære og tranebær, der giver ekstra smag. Salaten er alt, hvad en måltidssalat bør være. Og denne variant af den klassiske cæsarsalat giver uden tvivl caféernes kamp til stregen!
Cæsarsalat med et twist
Denne opskrift er en af de lækreste måltidssalater jeg kender til. De fleste er vilde med en klassisk cæsarsalat, men her får salaten lige det ekstra, når den får selskab af fantastiske ingredienser som pære, kikærter og tørrede tranebær. Dressingen til salaten er knap så tung som café-klassikerens, men med mindst lige så meget herlig smag. Cæsardressigen får nemlig sødme og fylde fra en moden pære, der er blendet sammen med de resterende ingredienser. Det giver både en dejlig smag og skruer samtidig lidt ned for energiindholdet i den ellers normalt meget fede dressing. Kyllingefileterne er blevet viklet ind i parmaskinke, inden de ryger på panden, og dermed får salaten også lidt bacon-vibes, hvilket klæder den gevaldigt. Jeg drysser sød/syrlige tørrede tranebær over hjertesalatbladene som et friskt pift og ligeledes en god håndfuld sprøde kikærter som et sundere alternativ til croutoner. Effekten er fuldstændig den samme, med knas og hvidløgssmag, men kikærterne tilføjer også salaten ekstra mæthed og vitaminer. En rimelig god kombination, hvis jeg selv skulle sige det.
Et sundere valg
I dag har jeg valgt at dele en enten-eller opskrift med jer. Økologisk kylling er dyrt, men med ekstra protein fra bælgfrugter, rækker den mængde kyllingekød, Simon og jeg normalt ville spise til aftensmad, til to hovedmåltider. Og så er der altså ingen god undskyldning for ikke at træffe et lidt bedre valg, når vi står og skuler ned i køledisken.
Den overdådige cæsarsalat, I får opskriften på i dag, smager helt vidunderligt. Som i: virkelig, virkelig godt! Jeg har taget udgangspunkt i café-klassiskeren, men givet den et Emma-twist, og tilføjet lidt ekstra smag fra pære og tranebær.
TIP: Prøv også min opskrift på en klassisk cæsarsalat eller en waldorfsalat med kylling
Sundere cæsardressing
Hvis du er på udkig efter en sundere cæsardressing, så kan jeg lige love for, at jeg har svaret til dig! Og det bedste af det hele? Denne dressing går ikke på kompromis med smag. Dressingen er dog knap så tung og energiholdig som den klassiske dressing – uden at man går over i light-versioner med lange og mærkelige ingredienslister. Her bruger jeg flere af de klassiske ingredienser som æggeblomme, dijonsennep og parmesan, men tilføjer naturlig sødme ved at blende en moden pære i dressingen. Resultatet smager intet mindre end fantastisk! Jeg håber, du får lyst til at give opskriften et forsøg.
TIP: Prøv også min opskrift på grøn gudindedressing eller en klassisk blue cheese dressing