Salat med and – til forret eller hovedret
Salat med and er en herlig let hovedret. En simpel men overdådig servering, der blot mangler noget lækkert brød til. Sådan et simpelt men samtidig imponerenede måltid, der snildt kan serveres for gæster.
Den ville også være en smuk forret, gerne portionsanrettet, hvor man lægger et par skiver and og salat på hver tallerken. Når salaten pyntes med skovsyrer, ligner det jo nærmest noget, der kunne serveres på en gourmet restaurant!
TIP: Prøv også rødbede i mine rødbedebrud eller and i min salat med rødkål og and
Salat til Mortensaften
Jeg vil også anbefale salaten til Mortensaften. At servere and netop den aften er jo en gammel tradition, og dette er et skønt alternativt, hvis man ikke har mod på den helt store omgang steg-sauce-og-kartofler. Der er jo noget fint over at holde lidt liv i traditionerne – også hvis det er med et ret moderne twist 😉
Hvis du er på udkig efter endnu en opskrift med and, kan jeg også anbefale min asiatiske salat med nudler og andebryst. Her kombineres andebryst med masser af grøntsager, en skøn cremet dressing og nudler. Så lækkert!
Salat med rester af and
I opskriften laver jeg salaten med andebrystfilet, der lynsteges, så den er rosa og saftig. Det er vigtigt, at du endelig ikke steger fileterne for meget, for and bliver hurtigt tørt.
Du kan også snildt lave salaten med en rest and fra dagen forinden. Den smager eksempelvis vidunderligt med trevlet kød fra en andesteg. Så måske opskriften også kan bruges dagen efter Mortensaften?