-
Link kopieret
Måltidssalat med vandmelon & ristet feta
Den klassiske sommersalat med vandmelon og feta, kender I stensikkert. Kombinationen af sød og saftig vandmelon og salt og cremet feta fungerer bare altid, og er efterhånden så hyppigt et indslag til grillmad som kartoffelsalat i mange hjem.
Hvis I har lyst til at give vandmelon-feta kombinationen et anderledes twist, har vi et fremragende forslag til jer i dag: Har I prøvet at riste feta i ovnen?

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 25 min /I alt 45 min
INGREDIENSER
Måltidssalat med vandmelon
- 2 dl sort quinoa
- 1 dl belugalinser
- 6 dl grøntsagsbouillon
- 1 håndfuld mynte
- 1 rødløg
- ½ vandmelon
- 1 bakke blandet salat
Vinaigrette
- 2 spsk. balsamico
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
Ristet feta
- 150 g feta
- 1 dl solsikkekerner
- 1 spsk. olivenolie
Quinoa
Skyl quinoa og belugalinser i en sigte, og kog det i bouillon i ca. 20 minutter. Lad væsken fordampe, og lad det køle let af.
Ristet feta
Tænd ovnen på 200°. Beklæd en bageplade med bagepapir, og smuldr fetaosten i små stykker, og fordel ud over papiret. Drys med solsikkekerner, og dryp olie over. Bag det i ovnen i 10 minutter, til solsikkekernerne er sprøde og fetaosten gylden.
Måltidssalat
Hak mynte fint. Pil rødløg, og skær i papirtynde både. Skær vandmelonkødet i mundrette tern. Skyl og afdryp salaten. Bland det hele sammen med quinoa og belugalinser i en stor skål.
Vinaigrette
Rør balsamico, olie, sennep, salt og peber sammen i en skål, og vend dressingen i salaten.
Til servering
Fordel ristede feta og solsikkekerner over salaten, vend let rundt, og servér straks med lunet brød til.
Quinoasalat med vandmelon og feta
Måltidssalat med vandmelon er både frisk og fyldig sommermad. Det er som en klassisk vandmelonsalat med feta, bare tryllet om til en lækker måltidssalat. Basen for salaten er spæde, grønne salatblade og quinoa. Og derudover tilsættes en dejlig dressing, tern af vandmelon og ristet feta.
Ristet feta i ovnen
Feta er jo egentlig ikke en grillost, men ikke desto mindre smager det fuldstændig fantastisk, når man rister den i ovnen. Osten beholder sin cremede konsistens i midten, men får et sprødt og karamelliseret ydre, der kun gør den endnu mere uimodståelig. Den ristede feta bruges her i en mættende måltidssalat med quinoa og belugalinser, og så er der naturligvis også tilsat vandmelon, dens trofaste følgesvend. 