Dhal med belugalinser
Dhal med belugalinser laves som en klassisk indisk dhal men den får en anden farve og lidt anderledes smag og konsistens fra de sorte belugalinser.
Egentlig vil jeg mene, at man kan lave dhal af de fleste typer linser: røde, gule, grønne, sorte. Du skal blot forvente at justere lidt på tilberedningstiden og mængden af tilsat væske.
Belugalinser har en lidt fastere konsistens end røde linser, der typisk bruges i dhal, men de kan kan sagens koges ud, så de giver en dejlig cremet men alligevel grov konsistens. De sorte linser giver desuden retten en mere krydret smag, som virkelig klæder retten godt.
TIP: Prøv også min opskrift på linsecurry med kokosmælk eller ghormeh sabzi lammegryde
Mellemøstlig dhal med toppings
Dhal er jo egentlig en indisk opskrift, men jeg giver den her et mellemøstligt twist ved at vælge nogle lidt alternative toppings: granatæble og tahin. Det er en kombination af cremet og friskt/sødt, der virkelig passer perfekt til den krydrede dhal.
Hvis du foretrækker en helt klassisk indisk dhal, vil jeg anbefale dig blot at toppe med yoghurt og måske ristede mandler, kokosflager eller små tern af mango.
Ligegyldigt om du foretrækker mellemøstlige eller indisk inspirerede toppings, smager retten herligt med fladbrød eller naanbrød. Du kan også servere den med indiske papadum (fristede tynde og sprøde brød af ris- eller linsemel) eller blot helt klassisk med ris.
Flere opskrifter med beluga linser
Til kødfrie dage er det oplagt at bruge linser som proteinkilde. De små fiberrige linser kan bruges til at give en god konsistens, og så både mætter og smager de herligt. Prøv eksempelvis nogle af disse vegetariske opskrifter med linser: