Speltsalat med ovntørrede tomater
Min speltsalat bliver ekstra særlig, fordi den toppes med langtidsbagte ovntørrede tomater.
Ved at tørre tomater i ovnen bliver de spækket med smag! Efter et par timer i ovnen ved lav varme er de “semi-dried”, seje med godt bid men stadig saftige.
Da det tager lidt tid at lave ovntørrede tomater, plejer jeg at lave en stor portion, når jeg alligevel skal igang. Ofte bruger jeg eftervarmen fra ovnen, hvis den har kørt i forbindelse med anden madlavning. Og så skal de ovntørrede tomater bare køle af og dernæst i en beholder i køleskabet. Her kan de snildt holder sig en lille uges tid.
Speltsalat – nem opskrift med Det lille Twist
Den nemme speltsalat laver jeg med Bonduelles nye dåser “Det lille twist“. Hver pakke indeholder to små dåser, der er perfekte til små husholdninger. Eller til når man sommetider laver mad til én. Det er en fantastisk måde at undgå madspil. Mængden passer perfekt til en måltidssalat, topping til en suppe eller fyld i en wrap.
Det lille Twist findes i fem forskellige varianter. Majs, kidneybønner og kikærter samt de to nyeste tilføjelser spelt og quinoa. Det eneste, der ellers står på ingredienslisten, er salt og vand. Men i en så minimal mængde, at dåserne kan bruges direkte i måltidet. Bonduelles dåser er desuden BPA-frie, og metallet kan genbruges igen og igen, så husk at affaldssortere dem korrekt.
Nemt måltid til én
Til min speltsalat bruger jeg en enkelt dåse speltkerner, hvor mængden passer perfekt som et måltid til én. Det er drønsmart at have de små dåser på lager. Til når man ikke har tid eller overskud til at koge og afkøle kerner og bælgfrugter, for de kan bruges direkte i både varme og kolde retter. Og så er de altså oplagte at have med på farten. Hvis man eksempelvis vil tilføje lidt ekstra protein og fibre til sin frokost, især fordi de kan bruges direkte fra dåsen.