
Ingredienser
Grønne ris
- 3 dl brune ris
- 1 bundt frisk koriander
- 2 fed hvidløg
- 2 modne avocadoer
- 1 limefrugt salt og friskkværnet peber
FYLD
- 300 g røget laks
- 2 ark tørret noritang
- ¼ frisk rødkål
- 1 agurk
- 200 g pillede edamamebønner fra frost
- 1 bundt forårsløg
- 4 spsk. syltet ingefær
- 1 håndfuld frisk koriander
- 2 limefrugter
Fremgangsmåde
GRØNNE RIS
Kog ris efter anvisningen på pakken, og lad dem køle helt af. Hak koriander fint, og pil og pres hvidløg. Kom avodadokødet i en skål, og mos det. Tilsæt koriander, hvidløg, limesaft, salt og peber. Bland avocadomosen sammen med risene, og smag til. Smag til med salt, peber og limesaft.
FYLD
Skær røget laks i mundrette stykker.
Skær noritang i tynde strimler med en kniv eller brug en saks.
Snit rødkålen fint med en skarp kniv eller et mandolinjern.
Skyl agurken, og lav lange, tynde bånd af den med en kartoffelskræller.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en sigte, så de tør op.
Rens forårsløg, og skær dem i tynde, skrå skiver.
Anret skåle med avocadoris, laks, noritang, kål, agurkebånd, edamamebønner, forårsløg og syltet ingefær. Top med koriander, og servér med limefrugt skåret i både.
Sushi-skål med røget laks
Grønne ris med avocado
Traditionel laves sushi med ris smagt til med risvinseddike og sukker. Her har jeg dog tilsat skålen lidt ekstra farve ved at vende ris i avocado og hakkede krydderier. Det giver dem den fineste grønne farve, og så smager det også virkelig herligt. Jeg bruger brune ris, fordi jeg bedre kan lide smagen, men igen: Hvis du vil have den helt klassiske smag, skal du bruge hvide sushiris, kogt, smagt til med eddike og sukker, og afkølet.
TIP: Prøv også min opskrift på congee med kylling eller lakse-satayspyd
Find flere opskrifter med laks:
Lakse-satayspyd med peanutbuttersauce
Quinoa-paneret laks med pastinakfritter & ristet aïoli
Laksefrikadeller med quinoasalat
Sommersalat med laks og butterbeandip