Vegetarisk tikka masala med aubergine og kikærter
Vegetarisk tikka masala laver jeg ved at lade auberginer og kikærter trække i smagfulde marinade frem for den klassiske chicken tikka masala. Det giver masser af smag til grøntsager og bælgfrugter.
Når det dernæst ristes i ovnen, bliver auberginerne saftige og sprøde, og kikærterne får godt med bid, endda et lille knas. Tilsammen giver det den vegetariske curry en helt fantastisk fylde, som sikrer, at ingen vil savne kødet. Ja faktisk foretrækker jeg personligt denne variation, så lækkert smage det.
Servér gerne din tikka masala med lækre indiske naanbrød og/eller ris.
Vegansk verision af tikka masala
Hvis du spørger mig, er en god sjat fløde obligatorisk i tikka masala – vegetarisk eller ej. Det er det, der giver den fantastiske cremede smag og konsistens og afbalancerer den krydrede sauce.
Hvis du ønsker at lave en vegansk tikka masala, kan du erstatte græsk yoghurt med sojayoghurt og fløden med en plantebaseret fløde eller den fede del af en dåse kokosmælk.
Vegetarisk tikka masala – Prøv flere indisk inspirerede opskrifter
Jeg elsker indisk mad og lunende curries og har et stort udvalg på bloggen. Prøv nogle af mine yndlingsopskrifter:
Cashew-curry med ristet blomkål
Tikka masala med kyllingekødboller