
Ingredienser
Wok med squash og nudler
- 2 squash
- 200 g nudler
- 200 g edamamebønner fra frost
- 1 spsk. sesamfrø, gerne sorte
Soja-honning-sauce
- 250 g tigerrejer
- 2 fed hvidløg
- 1 lille spsk. rød karrypasta
- 1 spsk. honning
- 3 spsk. peanutbutter
- saft af 1 limefrugt
- 3 spsk. sesamolie
- 3 spsk. sojasauce
- friskkværnet peber
Til servering
- 1 moden avocado
- 1 håndfuld frisk koriander
Fremgangsmåde
Soja-honning-sauce
Pil og pres hvidløg, og rør sammen med karrypasta, honning, peanutbutter, limesaft, sesamolie, sojasauce og peber i en skål. Pil tigerrejerne, hvis du har købt dem med skal, men lad halen blive på. Læg rejerne i saucen.
Wok med squash og nudler
Skyl squash, og høvl lange, brede bånd af dem med en kartoffelskræller. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand i en sigte, så de ikke klistrer sammen. Hæld kogende vand over edamamebønnerne i en skål, så de tør op. Opvarm en wokpande uden fedtstof, og rist sesamfrøene. Tag dem af panden, og sæt dem til side. Tilsæt tigerrejer og den sauce, de ligger i, og vend godt rundt. Lad det stege ved høj varme i et par minutter. Tilsæt nudler, edamamebønner og squashbånd, og vend rundt.
Til servering
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Top wokretten med avocado, sesamfrø og koriander, og servér straks.
Wok med tigerrejer
Den lækre wok med tigerrejer er utrolig nem at lave, og så smager den virkelig luksus-skønt.
Jeg har valgt at tilsætte edamamebønner, avocado og squashbånd til wokken. Det er en virkelig dejlig kombination, der både er sund, mættende og smuk på tallerkenen.
Du kan dog sagtens bruge lige de grøntsager, du har i køleskabet. Prøv eksempelvis at tilføje bånd af gulerod lavet med en kartoffelskræller for sprødhed og ekstra plusser på grønt-kontoen.
TIP: Prøv også denne wok med nudler og grøntsager eller nudler med oksekød og broccoli
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.
Det ser virkelig lækkert ud! Dine opskrifter danner altid fremragende inspiration til en madplan. Denne ret er ingen undtagelse, og må bestemt tilføjes til næste uge!
Hvor er det skønt at høre, Janni. Håber, at du bliver vild med opskriften :-*