Den bedste opskrift på wok med nudler og grøntsager
Min opskrift på wok med nudler og grøntsager er en klassiker hjemme hos os! Jeg har lavet den i årevis, og det samme har venner og familie, der er blevet præsenteret for opskriften.
Min veninde Ida har eksempelvis nok lavet denne ret flere gange end jeg, og jeg modtog i en periode ugentligt billeder af retten på deres spisebord. Derfor kalder jeg i min kogebog “Herlig og ærlig mad” opskriften på “Idas wok”, for det er, hvad retten kaldes i folkemunde herhjemme.
Grøntsager til wok
Det fantastiske ved opskriften på wok med nudler og grøntsager er, at den kan varieres i det uendelige. Du kan bruge lige de grøntsager, der er i sæson, og som du synes om.
Gode grøntsager til wok er…
- Broccoli eller broccolini: Skær broccoli i mundrette stykker, eller brug de aflange broccolini stængler, der fåes i flere supermarkeder.
- Gulerødder: Skåret i tynde skiver eller stave
- Grønkål: Revet i mindre bidder, der falder let sammen i wokken
- Spidskål: Snittet i brede bånd
- Squash: Skæret i mundrette tern
- Grønne bønner: Optø dem, før de tilsættes til wokken
- Edamamebønner: For at tilsætte protein til en kødfri wok.
TIP: Prøv også wok med tigerrejer, nudler og squash eller en lækker congee med kylling.
Vegansk wok med edamamebønner
Jeg tilføjer næsten altid edamamebønner til min wok. På den måde kan det nemt udgøre et helt vegansk, kødfrit måltid. Edamamebønner er sojabønner, og de indeholder en del protein, så retten mætter godt.
Prøv også at bruge edamamebønner i denne salat med edamamebønner og boghvedekerner, der er skøn til asiatisk mad. Jeg vil også anbefale dig at bruge edamamebønner til at lave en god vegansk misosuppe.
Wok med kylling og grøntsager
Du kan sagtens vælge at tilføje kød til din wok, hvis du ønsker. Hvis du eksempelvis ønsker at lave en wok med kylling og grøntsager, kan du bruge strimler af kylling. Tilsæt dem til wokken sammen med hvidløg, ingefær og rød karrypasta. Når kyllingekødet er brunet, tilsættes peanutbutter og kokosmælk, og retten smages til, inden grøntsager og nudler vendes i.
TIP: Prøv også min green curry meed kylling og grøntsager eller nudler med oksekød og broccoli
Wok med peanutsauce med kokosmælk
Til den lækre wok med nudler og grøntsager laver jeg en cremet og spicy peanutbuttersauce. Saucen består af ingefær, hvidløg og rød karrypasta, der svitses sammen i wokken. Dernæst røres peanutbutter og kokosmælk i, og saucen smages til med fiskesauce og limesaft.
Det giver en fuldstændig fantastisk cremet asiatisk sauce, der er perfekt til alverdens grøntsager og nudler.
Generelt er peanutbutter et hit i mange asiatiske retter. Prøv eksempelvis min peanutbuttersauce, som jeg serverer med satayspyd, ris og mangosalat. Du kan også prøve denne lækre thai salat, hvor jeg bruger peanutbutter til en skøn dressing.
Nudler til wok
Du kan bruge lige de nudler, du synes om, til denne opskrift på wok. Her bruger jeg risnudler, en bredere variant, der ofte bruges til pad thai. Du kan dog også bruge helt tynde risnudler eller klassiske æggenudler.
Jeg holder også af at bruge sobanudler, som er nudler lavet af boghvede. De ligger rart i maven og har en særlig god smag.
Det fantastiske ved denne opskrift på wok med nudler og grøntsager er, at retten virkelig kan laves på ingen tid! Nudler tager kun et øjeblik at koge, og med denne opskrift tager det ikke meget mere end ti minutter fra start, til maden står på bordet. Tal om sund og lækker fastfood!
TIP: Prøv også min banh mi bowl med nudler