Asiatiske frikadeller
De asiatiske frikadeller er her lavet af kalvekød, men du kan snildt bruge okse- eller grisekød i stedet. Frikadellefarsen smages til med løg, ingefær, lime, soja, fiskesauce og sambal oelek. Sambal oelek er en stærk chilipasta, der kan fåes i de fleste supermarkeder, og den bruges ofte i asiatiske retter. Har du den dog ikke på lager, kan du sagtens tilsætte lidt finthakket frisk chili i stedet.
Jeg vender de asiatiske frikadeller i sesamfrø inden de steges. Det gør dem dejligt sprøde, og så giver det en virkelig god smag.
TIP: Prøv også min opskrift på klassiske danske frikadeller eller saftige kyllingefrikadeller med parmesan
Spidskålsalat med avocado og agurk
Frikadellerne serveres med ris og en fyldig spidskålsalat. Den består af fintsnittet spidskål, der vendes i en cremet dressing af avocado, koriander og agurk. Det lyder måske lidt spøjst at komme agurk i en dressing, men når det hele blendes sammen, giver det en virkelig god og frisk smag.
Flere opskrifter på frisk og farverig asiatisk mad:
Sushi-skål med laks og grønne ris