Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Frisk salsa – Pico de gallo

Denne salsa laves af friske tomater, ligesom en autentisk mexicansk pico de gallo. Den smager både helt vidunderligt i tacos eller til nachos.

Opskriften har fået et twist ved at tilføje majs, sorte bønner og små stykke avocado. Det gør salsaen en sand mexicansk fiesta, både i udseende og smag.

Frisk salsa – Pico de gallo

Tilbehør til 4 personer personer

Forberedelse /I alt 15 min

INGREDIENSER
  • Pico de gallo

  • 250 g modne tomater
  • 1 avocado
  • 1 dåse majs eller majs fra 1 kogt majskolbe
  • 1 dåse sorte bønner
  • 0,5 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 god håndfuld frisk koriander
  • evt. 1 jalapeño eller 1 grøn chili
  • 1 limefrugt
  • salt & friskkværnet peber
Pico de gallo

Skær tomater og avocado i helt små tern, og kom det i en skål. Dræn sorte bønner og majs, og kom det i skålen.
Pil og hak rødløget fint, og pil og pres hvidløg. Hak koriander fint. Fjern kernerne fra chilien, og hak den meget fint. Tilsæt det hele til skålen.
Pres limesaft over, og krydr med salt og peber. Rør rundt, smag til, og lad gerne din salsa trække i mindst 30 minutter før servering.

Salsa af friske tomater

Pico de gallo er en frisk salsa, der ofte serveres til nachos sammen med guacamole (naturligvis!). Det er ufatteligt nemt at lave selv, og bare du har en god, skarp kniv, er det også super tjept at fremtrylle.

Salsa kan både laves af friske og kogte tomater, men hvis du spørger mig, er de fleste salsaer, man kan købe i danske supermarkeder, egentlig mere tacosauce end salsa. Jeg elsker nemlig den friske og smagfulde variant, hvor man rigtig kan smage de solmodne tomater, limesaft, løg, koriander og chili.

Salsa med tomater, majs, avocado og sorte bønner

I denne opskrift har pico de gallo'en fået et twist ved at tilføje majs, sorte bønner og små stykke avocado. Det gør den til rent festfyrværkeri – både i udseende og smag – og den smager både helt vidunderligt i tacos, til quesadillas eller nachos. Prøv også salsaen i en frisk og fyldig mexi bowl.

For at gøre salsaen mest delikat, skal du forsøge at skære både tomater og avocadoer i bittesmå fine tern. Tænk på, at salsaen gerne skal kunne skoves op med en nachos, hvor du får lidt af hvert element i hver bid.

 

Kokkeknive af høj kvalitet

For at gøre snittearbejdet nemmere, er det drøn vigtigt, at du bruger en kokkekniv af høj kvalitet. Måske du har prøvet at skulle stå og ‘save’ frem og tilbage i en tomat, for at skære den igennem? Sådan skal det ikke være, for så bliver det godt nok en sløv fornøjelse at stå i køkkenet (bogstavelig talt).

En god kokkekniv skal først og fremmest være skarp, og kunne skære en tomat over så let som ingenting, men den skal også være holdbar og nem at arbejde med. Under opskriften kan du læse mere om, hvordan du tester kvaliteten af dine knive samt de nye Titanium køkkenknive fra Fiskars.