-
Link kopieret
Fyldt kyllingebryst & perlebygsalat med bagte vindruer
Dette herlige måltid består af kyllingebrystfilet fyldt med soltørrede tomater og svampe samt en mættende perlebygsalat med bagte vindruer og verdens bedste dressing (hvis I spørger mig).
Måltidet er simpelt nok til, at det kan bikses sammen på en hverdag, men samtidig festligt nok til, at det sagtens kan serveres for gæster.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 35 min /I alt 1 t
INGREDIENSER
Fyldt kyllingebryst
- 4 kyllingebrystfileter
- 8 skiver serranoskinke
- 125 g champignoner
- 50 g soltørrede tomater i olie
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 100 g flødeost naturel
- salt og friskkværnet peber
- tandstikkere af træ
Perlebygsalat
- 1 bakke vindruer
- 1 spsk. olivenolie
- salt
- 2 dl perlebyg
- 1 bundt palmekål
- 50 g valnøddekerner
Dressing
- 3 spsk. god mayonnaise
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. grovkornet sennep
- 1 spsk. citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Fyldt kyllingebryst
Tænd ovnen på 175° varmluft. Rens champignoner, og hak dem fint. Afdryp og hak de soltørrede tomater fint. Pil og pres hvidløg, og hak basilikumbladene fint. Rør champignoner, soltørrede tomater, hvidløg og basilikum sammen med flødeosten, og smag til med salt og peber. Skær forsigtigt en lomme i kyllingebrystfileterne på langs. Fyld 1 stor spsk. af flødeostblandingen i hver lomme. Vikl serranoskinke om kyllingebrystfileterne, og brug tandstikkere til at lukke lommerne. Læg kyllingebrysterne i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte og serranoskinken sprød.
Perlebygsalat
Tag vindruerne af stilkene, og placér vindruerne i et ovnfast fad. Vend dem i olie, og drys med salt. Sæt fadet i ovnen sammen med kyllingebrysterne i 20 minutter, til druerne er gyldne og rynkede. Kog perlebyggen efter anvisningen på pakken. Snit palmekålen i helt tynde bånd, og bland i perlebyggen. Rist valnødderne på en tør pande, og hak dem groft.
Dressing
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til. Bland den i perlebygsalaten.
Servering
Top perlebygsalaten med bagte vindruer og valnøddekerner, og servér til de fyldte kyllingebrystfileter.
Fyldt kyllingebryst med soltørrede tomater og svampe
Fyldt kyllingebryst er en virkelig dejlig spise, der sikrer at kyllingekødet får masser af smag. Mange laver ofte kylling helt simpelt, men med få ekstra ingredienser kan kylling virkelig få et kick, når det fyldes som her, og det gør kødet meget mere spændende. Kyllingebrystet fyldes her med en smagfuld blanding af smøreost, der røres med basilikum, hvidløg, soltørrede tomater og finthakket champignon. Det giver kødet masser af saft og velsmag. Især når de også vikles ind i serranoskinke, der bliver sprød og lækker efter en tur i ovnen.TIP: Prøv også min opskrift på fyldt kylling med mozzarella og rød pesto
Perlebygsalat med bagte vindruer
Den fyldige og mættende salat med perlebyg er ekstra særlig, da den er tilsat bagte vinduer. Det lyder måske lidt skørt, men lov mig, at du giver opskriften et forsøg, for det smager fuldstændig vidunderligt, særligt med modspillet fra den velbalancerede dressing.TIP: Prøv også en boghvedesalat med bagte rødbeder eller veganske kebabspyd med en frisk perlespeltsalat
