Nærende boghvedesalat
Boghvedesalat er en skøn, fyldig salat sprængfyldt med ingredienser, der smager jordagtigt (på den lækre måde!) og er ren guf for kroppen her om vinteren.
Rødbede støtter leveren og øger blodgennemstrømningen. Boghvedekerner (der egentlig er et frø) med mættende fibre og protein. Palmekål, der er spækket med antioxidanter og som minder om et mix mellem grønkål og spinat.
TIP: Prøv også denne salat med edamamebønner og boghvedekerner eller mine bløde, lækre rødbedebrud eller denne grønkålssalat med granatæble
Sidst men ikke mindst har vi sveskerne, som bidrager med ekstra fibre og vitaminer, og som giver en fantastisk frugtagtig smag til salaten. Jeg skærer dem i tern og marinerer dem med rødløg i balsamico, og på den måde får de tørrede frugter en dejlig syrlig-sødme, der virkelig løfter smagen af de andre ingredienser.
Sunde svesker
Svesker er solmodnede blommer, der er blevet tørret – helt uden tilsætningsstoffer. De er guf for vores fordøjelse, da de er en fantastisk kilde til fibre, og så har de et lavt GI, hvilket gør dem til et godt mellemmåltid, der kan holde vores blodsukker stabilt. Tørret frugt indeholder de samme niveauer af næringsstoffer som frisk frugt, og svesker er en fremragende kilde til næringsstoffer som kalium, K-vitamin og B6.