Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Indiske besan puda pandekager

Besan puda er en indisk opskrift på saftige og sprøde madpandekager lavet af revet squash og kikærtemel. De er super sunde og sprængfyldt med fibre og protein, og så smager de også virkelig dejligt.

Pandekagerne er nemme at lave, og de kan toppes med lige det, du er i humør til. Her topper jeg med raita (en indisk yoghurtdressing med agurk), avocado og spejlæg. Så lækkert!

Indiske besan puda pandekager

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 30 min /I alt 1 t

INGREDIENSER

  • Indiske besan puda pandekager

  • 4 dl kikærtemel
  • 1 spsk. garam masala
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl vand
  • 2 små squash
  • smør eller olie til stegning
  • Raita

  • ½ agurk
  • 1 lille håndfuld mynte
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt
  • Pandekagefyld

  • 100 g frisk spinat
  • lidt olie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 modne avocadoer
  • 4 æg
  • 1 håndfuld mynte
Indiske besan puda pandekager

Bland kikærtemel, garam masala, gurkemeje, bagepulver og salt i en skål. Tilsæt presset hvidløg og vand, og pisk det sammen til en sej dej uden klumper. Skyl squash, og riv dem på den grove side af et rivejern. Rør de revne squash i dejen. Steg ½-1 dl dej ad gangen i smør eller olie på en pande. Brug en tallerken til at vende pandekagen, så du kan stege den færdig på den anden side – den skal være gylden og gennemstegt.

Raita

Skyl agurken, og skær den i meget små tern. Hak mynte fint. Rør agurk og mynte sammen med yoghurt, spidskommen og salt i en skål.

Pandekagefyld

Skyl spinaten grundigt. Steg den kortvarigt i lidt olie på panden, til den falder sammen. Krydr med salt og peber, og tag spinaten af panden. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Steg 4 spejlæg på panden.

Til servering

Servér besan puda-pandekagerne med spinat, spejlæg, raita, avocadoskiver og grofthakket mynte.

Besan puda: pandekager med kikærtemel

Besan puda er nemme, krydrede pandekager af squash og kikærtemel. En opskrift, der traditionelt strammer fra indien. Kikærtemel har i løbet af de sidste år vundet en fast plads i mit køkken, for udover at det er super billigt, er det også en utrolig alsidig ingrediens, der kan bruges til alt fra panering og brød til at lave veganske omeletter. Den første opskrift, jeg nogensinde lavede med kikærtemel var disse indiske pandekager, og det er en opskrift, jeg stadig vender tilbage til.  

TIP: Prøv også min opskrift på indisk dhal eller indisk kylling med blomkål

 

Opskrift på indiske sunde madpandekager

Denne opskrift er beviser at vegetarmad sagtens kan være både nemt, sundt og lækkert - uden at sprænge madbudgettet. Ikke dårligt vel? Besan puda-pandekagerne kan bikses sammen på noget, der ligner 5 minutter. Endnu en bonus er, at de også smager herligt kolde, så lav gerne en større portion, hvis tiden er der - så har du ekstra til frokost dagen efter. Alt i alt en skøn hverdagsopskrift!

TIP: Prøv også banh xeo - de lækreste vietnamesiske madpandekager

 
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.