
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst
- 1 blomkål
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. revet ingefær
- 1 spsk. smør
- 3 tsk. rød karrypasta
- 3 tsk. karry
- 3 tsk. garam masala*
- salt & friskkværnet peber
- 1 dåse kokosmælk
- 2 dl græsk yoghurt 10%
- 140 g tomatpuré
Til servering
- 1 håndfuld cashewnødder
- koriander
- 50 g rucola
- naanbrød
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingekødet i tern, og sæt dem til side. Skær blomkålen i buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, drys let med salt, og bag blomkålsbuketterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Rist cashewnødderne gyldne i stor gryde, og sæt dem til side. Pil og hak løgene, og riv hvidløg og ingefær fint. Svits løg, hvidløg og ingefær i smør i gryden, og tilsæt karrypasta, karry, garam masala, salt og peber. Tilsæt kyllingekød, og steg, til det er lysebrunt. Vend kokosmælk, yoghurt og tomatpuré i gryden. Lad det simre, indtil kødet er mørt, og vend så de bagte blomkålsbuketter i gryden. Smag til med salt og peber, drys med ristede cashewnødder, og servér med lunt naanbrød, frisk koriander og skyllet rucola.
*Garam masala er en indisk krydderiblanding, der giver en vidunderlig smag. Brug eventuelt en blanding af paprika, koriander, spidskommen, kardemomme og kanel, hvis du ikke kan finde det i dit lokale Supermarked.
Indisk kylling
Indisk kylling med ristet blomkål er en vidunderlig curry inspireret af det indiske køkken.
Saucen laves af kokosmælk og græsk yoghurt, der giver en fantastisk cremet konsistens. Saucen smages desuden til med en masse krydderier – alt fra rød karrypasta til garam masala, der er med til at give den gode indiske smag.
Du kan sagtens lave en vegetarisk opskrift af opskriften ved at undlade kyllingen. Den ristede blomkål giver en god fylde og smag til retten alene. Du kan dog også sagtens tilføje ristet tofu eller kikærter, hvis du vil give retten mere mæthed og protein.
Servér gerne din indiske curry med lune og bløde naanbrød. Min bedste opskrift finder du her.
TIP: Prøv også min opskrift på en indisk lammegryde eller indiske besan puda pandekager
Sund og nem karryret med kylling og blomkål
Denne lækre curry er både sund og mættende. En perfekt hverdagsret hvor man sagtens kan lave dobbeltportion og spise den over to aftener. Prøv evt. andre toppings dagen efter for at skabe lidt variation. Jeg elsker at tilføje ristet kokos, banan, æble, peanuts og mangochutney – sådan lidt ristaffel agtigt – på anden dagen.
TIP: Prøv også min opskrift på ristaffel alt-i-et-fad eller boller i karry
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.
Hold op, hvor lyder det bare lækkert! Bliver nødt til at skrive det på madplanen til i næste uge – så kan jeg måske også få fyldt lidt frisk ind på krydderihylden, haha 😉
Knus
// http://www.moonlitmadness.dk
hæhæ 😉 Håber, du synes om opskriften. Vend gerne tilbage, når du har prøvet den 🙂
Det ser lækkert ud.. Tror jeg vil lave det til madklubben mandag..
Jeg håber, det bliver en succes 🙂
Hey Emma!
Off topic, men har du et bud på, hvilke(n) af dine kager, der er mest man-approved? Jeg har lovet min far at lave kage til ham og hans venner i weekenden, og jeg kunne godt tænke mig at prøve en af dine fine opskrifter, men det er jo svært at vælge! Det er nok også svært at vælge for dig, men jeg håber, du vil komme med et forslag (enten fra bloggen eller en af dine skønne bøger 😉
Hejsa Nicoline! 🙂 Hæhæ, sikke et sjovt spørgsmål 😉 hmm… Jeg vil sige bønnebrownien (den er bare altid et hit!) eller islagkagen i Herlig & ærlig mad – den er SYGT godt, haha 🙂
Haha, du har ret! Lidt sjovt spørgsmål 😉 Men tak for svar!
Har også flere gange kigget på din islagkage og tænkt, at den ser vildt lækker ud, men jeg tænker, at det nok er lidt mere en sommerting..
Jeg har lige nydt denne fantastiske ret til aftensmad. Hold nu op… Det var så lækkert! Og tilmed nemt at lave 🙂
Hvor er det skønt at høre! God aften til dig 🙂
Mmh, har lige prøvet opskriften af, og det var dødlækkert! Og så er det jo bare et plus, at den mætter godt, så man ikke har behov for to store portioner 😉 Tak for lækker inspiration!