Vegetarisk opskrift på banh xeo
Banh xeo kan laves med alverdens forskelligt fyld. Traditionelt laves fyldes de sprøde pandekager ofte med både grisekød og rejer sammen. En kombination, der nok ikke er så typisk her i norden, men som er meget hyppig i det vietnamesiske køkken.
Pandekager af rismel og kokosmælk
De sprøde vietnamesiske pandekager, crepes, wraps (eller hvad vi nu skal kalde dem) indeholder af rismel og kokosmel. Rismelet har en hel fin konsistens og bruges ofte i asiatisk madlavning i stedet for hvedemel. Sammen med den fede kokosmælk, får man wraps, der har en virkelig god konsistens. De er sprøde, lidt porøse og dejlig saftige på samme tid.
TIP: Prøv også min opskrift på congee med kylling eller en lækker banh mi bowl
Fyld til vietnamesiske pandekager
Denne opskrift på banh xeo vietnamesiske pandekager er en vegetarisk version. Fyldet er faktisk helt vegansk, for jeg fylder wrapsene med masser af grøntsager.
Andre idéer til lækkert fyld kunne være kylling, tofu eller tigerrejer. Jeg vil også anbefale dig at stege svampe gyldne og vende dem i lidt vietnamesisk teriyakisauce. Det er en sød og smagfuld sauce – lidt som en asiatisk BBQ-sauce. Jeg har også en opskrift på en sund teriyakisauce af dadler her. En købt teriyaki indeholder nemlig utrolig meget sukker, så den nemme hjemmelavede variant kan være et godt alternativ til hverdagen.
Opskrifter på frisk og farverig asiatisk mad
Jeg er vild med det asiatiske køkken med de mange farver og krydderier. Ofte kan opskrifterne laves med mange grøntsager i friske og sunde versioner. Prøv eksempelvis nogle af mine favoritopskrifter her: