Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Kulmule med græskarmos og brunet smør

Kulmule med sprødstegt skind, en cremet græskarmos og brunet smør – så simpelt og så godt!

Retten tager ikke mere end en halv time at lave, men den smager så vidunderligt, at den snildt kan serveres for gæster.

Kulmule med græskarmos og brunet smør

Hovedret til 4 personer personer
Forberedelse 10 min /I alt 30 min
INGREDIENSER

  • KULMULE

  • 500 g kulmulefilet
  • salt og friskkværnet peber
  • GRÆSKARMOS

  • 1 hokkaido-græskar
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. smør
  • salt & friskkværnet peber
  • BRUNET SMØR DRESSING

  • 1 håndfuld salvieblade
  • 1 lille løg
  • 50 g smør
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. ahornsirup
  • salt og friskkværnet peber
  • TOPPING

  • 1 dl hasselnødder
  • lidt salvieblade
GRÆSKARMOS

Halvér græskarret, og fjern kernerne. Fjern skallen, og skær græskarkødet i tern. Kog græskartern i en gryde med boullion i ca. 15 minutter, til de er helt møre, og si kogevandet fra. Mos græskar sammen med smør. Brug enten en grydeske, en kartoffelmoser eller en elpisker. Smag til med salt og peber.

TOPPING

Rist hasselnødderne på en tør pande, til skallerne løsner sig. Lad dem køle lidt af, inden du nulrer skallerne af og hakker nødderne groft.

BRUNET SMØRDRESSING

Hak salvie fint. Pil og hak løg. Smelt smør i en pande sammen med løg og salvie. Vend ofte rundt, og lad det stege i ca. 10 minutter, indtil de hakkede løg bliver gyldne, og der samler sig et lag brunet smør i bunden af panden. Hæld pandens indhold over i en skål. Rør eddike og sirup i skålen. Smag til med salt og peber, og rør godt.

KULMULE

Steg kulmulefileterne ved høj varme på panden (tilsæt evt. en smule mere smør). Først på skindsiden, til den er flot sprød og gylden. Dernæst på kødsiden, til fisken er netopgennemstegt. Krydr med salt og peber

SERVERING

Anret tallerkener med græskarmos, og top dem med kulmule og brunet smørdressing. Drys med hakkede hasselnødder og lidt salvieblade.

Kulmule med græskarmos

Kulmule med græskarmos er en skøn kombination. Fisken får rigtig lov til at stråle sammen med den milde, sødmefulde græskarmos. Og når der dryppes lidt brunet smør-dressing over, løftes resultatet til nye højder! Super simpelt men vidunderligt smagfuldt.  

TIP: Erstat græskarmosen med en lækker rodfrugtmos, hvis græskar ikke er i sæson

  Når turen går forbi fiskehandleren, er kulmule en af mine favoritter. Det er en hvid fisk, der er mere saftig og fast i kødet end eksempelvis torsk. Det gør kulmule nemmere at stege, uden at fisken bliver tør, og skindet kan steges dejlig sprødt.

Brunet smør

Når smør brunes, får det en vidunderlig karamelliseret og nøddeagtig smag. Jeg tilføjer også et finthakket løg og lidt salvie, der virkelig er et perfekt match til retten. For at balancere smagen af brunet smør, smager jeg dressingen til med en smule ahornsirup og hvidvinseddike. Det giver den perfekte spil mellem syrlig/sød/fed, og resulterer i en dressing, der er svær at få nok af.  

TIP: Prøv også min opskrift på kulmule med salvie og ristet blomkål eller torsk i fad med fennikel, citron og feta