-
Link kopieret
Linsegryde med kyllingekødboller
Denne lækre linsegryde er fyldt med grøntager og toppet med saftige kyllingekødboller.
Retten smager af sommerferie i Italien med masser af dejlige krydderier, og særligt når den toppes med et drys af parmesan, persille og pinjekerner.
Prøv den – du vil ikke fortryde det!

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 35 min /I alt 1 t 35 min
INGREDIENSER
Linsegryde
- 1 aubergine
- olivenolie til stegning
- 2 små løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. tørret oregano
- 1 spsk. tørret basilikum
- 2 dåser cherrytomater (eller hakkede tomater)
- 140 g tomatpuré
- 2½ dl hønsebouillon
- 2 dåser grønne linser
- 70 g frisk spinat
Kyllingekødboller
- 400 g hakket kyllingekød
- 1 æg
- 50 g friskrevet parmesan
- 1½ tsk. salt
- friskkværnet peber
- 30 g pinjekerner
- 1 håndfuld bredbladet persille
Drys
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 25 g friskrevet parmesan
- 30 g pinjekerner
Til servering
- groft brød
Kødboller
Rør en fars af kyllingekød, æg, parmesan, salt og peber. Rist pinjekernerne på en tør pande, og hak dem groft. Hak persillen fint. Rør begge dele i farsen, og stil den på køl i 30 minutter.
Linsegryde
Tænd ovnen på 175°. Skær auberginen i skiver, og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie over, og bag skiverne i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne og møre. Pil løgene, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, og tilsæt oregano og basilikum. Hæld cherrytomater, tomatpuré og bouillon i, og lad det simre.
Kødboller
Form små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen i 15 minutter, indtil de er gennemstegte og gyldne.
Drys
Bland grofthakket persille, groftrevet parmesan og ristede pinjekerner til drys i en skål.
Til servering
Hæld vandet fra linserne, og kom dem i gryden sammen med bagte aubergineskiver og skyllet spinat. Varm retten igennem, tilsæt kyllingekødboller, og servér med groft brød og drys.
Italiensk gryderet med linser
Den linsegryde med kyllingekødboller er den dejligste comfort food. Lunende og lækker men stadig sprængfyldt med masser af grøntsager. Først laves en lækker tomatsauce med smag af italien, hvor i der efterfølgende vendes linser, stegt aubergine og spinat. Til sidst toppes retten med smagfulde og møre kyllingekødboller. En herlig og smagfuld servering!
Gryderet med kyllingekødboller
Kyllingekødbollerne får dejlig velsmag af revet parmesan. Jeg tilsætter desuden ristede pinjekerner til farsen. Det kan godt undlades, men både smag og konsistens får lige en opgradering.TIP: Hvis du vil gøre retten vegansk, kan du undlade kyllingekødbollerne eller erstatte dem med stegt tofu, kikærter eller lignende.
Italiensk drys til gryderet
Jeg topper min linsegryde med kyllingekødboller med et dejligt drys af persille, parmesan og pistacienødder. Persille hakkes fint, parmesan rives og pistacienødderne ristes, inden det vendes sammen. Det smager så herligt og giver lige retten et sidste luksus-twist. Det er ofte de små ting, der lige kan give retterne dét ekstra - og det viser denne topping virkelig!Italiensk opskrift med kylling
Hvis du er på udkig efter flere italienske opskrifter med kylling, så har jeg virkelig nogle af de lækreste opskrifter. Prøv eksempelvis mine opskrifter med kyllingebryst, såsom kylling saltimbocca eller fyldt kylling med rød pesto og mozzarella. Jeg vil også varmt anbefale at prøve mit risottofad med kylling og fennikel. Her tilbedes risottoen i et fad toppet med sprød og saftig kylling og fennikel. Hvis du dog har mere lyst til pasta er min opskrift på fettucine alfredo et skønt bud - man går jo aldrig galt i byen med pasta og flødesovs vel?Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.