Risottofad med kylling & fennikel

Hvis du skal have gæster i weekenden, og mangler en idé til, hvad du skal sætte på menuen, kommer redningen her.

Dagens opskrift på risotto i fad er nem, og ufattelig lækker, at jeg endnu ikke har serveret den for nogen, der ikke har bedt om opskriften.

risotto i fad

Risottofad med kylling & fennikel

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 10 min

Ingredienser

 • 1 hel kylling, parteret
 • 2 løg
 • 4 fed hvidløg
 • 2 fennikler
 • 2 spsk. olivenolie + lidt til kyllingen
 • 2 tsk. tørret timian
 • salt og friskkværnet peber
 • 4 dl risottoris
 • 7½ dl hønsebouillon
 • 2 dl hvidvin
 • 50 g friskrevet parmesan
 • evt. frisk timian

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200°. Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Rens fenniklerne, og skær dem i skiver. Læg løg, hvidløg og fennikel i et stort ovnfast fad, og vend det i olie, timian, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil grøntsagerne begynder at blive gyldne. Tag fadet ud af ovnen, tilsæt ris, bouillon og hvidvin, og rør rundt. Drys en smule salt og peber over kyllingestykkerne, og fordel dem over risottoen. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt, og risene møre. Drys med friskrevet parmesan og evt. frisk timian.

Find flere opskrifter i samme kategori

Nem risotto i fad

Risotto i fad er ikke ligefrem lavet ud fra den traditionelle italienske opskrift. Men smagen, dén fejler absolut intet.

Jeg elsker en god risotto – og så elsker jeg måltider, hvor alt kan tilberedes i et og samme fad. Her er det lykkes mig at kombinere de to i et herligt fad, hvor risottoen koges helt perfekt i bunden af fadet, mens kyllingen bages sprød og saftig i toppen. Tilsæt lidt af dine foretrukne grøntsager (her bruger jeg fennikel, der giver risottoen er skøn smag og passer perfekt til kylling), smid det hele i ovnen, og vupti, så er festmåltidet serveret 🙂

 

TIP: Brug rester af risottofadet til at lave lækre risotto deller.

 

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Find flere opskrifter på risotto med grøntsager:

Grøn risotto med spinat og ærter

Risotto med pastinak og hasselnødder

Græskarrisotto med panchetta og salvie

Fuldkornsrisotto med svampe

Risotto med svampe

 

9 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Det ser virkelig lækkert ud! Det vil jeg helt sikkert prøve. Jeg ved ikke om det kun er mig, men jeg synes ikke det ser ud til at være de rigtige opskrifter i madplanen?

 2. Hej Emma! Jeg tror der er gået ged i noget inde på Feminas hjemmeside. Der ligger de forkerte opskrifter under madplanen du har linket til her i indlægget og det samme er faktisk gældende for den madplan inde på deres side der er udgivet 17. august der hedder “nudelret, suppe og shepherds pie”. Det hele lyder så lækkert, så det er så ærgerligt at gå glip af opskrifterne :o)

  1. Jeg oplever desværre rigtig ofte at linkene til de forskellige opskrifter på Feminas hjemmeside ikke virker 🙁

  1. Hej Nanna :-* Som jeg også skriver i opskriften, kan du sagtens erstatte det med andre grøntsager. Nu hvor græskar er i sæson, kunne det måske være en idé?

 3. Jeg lavede den her ret forleden dag, og det var SÅ lækkert, virkelig godt.
  Jeg havde dog ingen fennikel (og det er min kæreste heller ikke så vild med), og så ville jeg godt peppe lidt op med lidt flere grøntsager, så jeg puttede hokkaido græsker, porre og selvfølgelig løg og hvidløg i.
  Havde en rest bacon og fløde, som jeg hældte i – det skal helt klart laves igen, så smart og nem måde at lave lækker mad på 🙂

Skriv en kommentar