Fettuccine alfredo med kylling

Nogle gange er de mest simple retter også de lækreste. Sådan er det i hvert fald med denne opskrift på fettuccine alfredo med kylling. En simpel pastaopskrift med en cremet fløde-parmesansauce og kylling, der smager så godt, at det næsten ikke er til at forstå, at retten kan bikses sammen på kun 20 minutter.

Min alfredo sauce laver jeg af fløde, mælk og parmesan. Det giver en fantastisk cremet sauce, der får pastaen til at smage fantastisk.

Retten indeholder ikke mange grøntsager, det indrømmer jeg gerne (kan man kalde hvidløg og timian grøntsager?!). Servér derfor gerne din fettuccine alfredo med en frisk grøn salat eller tilsæt lidt ekstra grøntsager til retten såsom grønne ærter, asparges, broccoli eller hvad, der lige er i sæson.

Fettuccine alfredo med kylling

Fettuccine alfredo med kylling

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 15 min / i alt 20 min

Ingredienser

 • 500 g kyllingekød i strimler
 • 1 spsk. smør
 • 1 dl fløde
 • 1 dl mælk
 • 1 fed hvidløg
 • 100 g parmesan + lidt til servering
 • Salt og friskkværnet peber
 • 500 g fettuccine
 • 1 håndfuld timian

Fremgangsmåde

Smelt smørret på en stor pande med høje kanter. Kom kyllingestrimler på panden, og krydr godt salt og peber over. Vend rundt og brun kyllingekødet.

Pil og pres hvidløg, og vend det på panden. Hæld fløde og mælk over, og tilsæt friskrevet parmesan. Lad panden simre ved svag varme, imens du koger fettuccine i let saltet vand.

Hæld vandet fra pastaen, og kom fettuccinen over i panden. Vend den rundt i saucen, smag til med salt og peber. Pynt med frisk timian, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Fettuccine alfredo med kylling

Fettuccine alfredo opskrift

Denne opskrift på fettuccine alfredo er sådan en opskrift, der både kan udgøre et hurtigt hverdagsmåltid eller velsmagende gæstemad. Jeg serverede opskriften for min familie, da de kom på et afslappet visit på en hverdagsaften. Og selvom jeg ikke havde forventet at få de store roser med på vejen, hører jeg til stadig om “den dér gode pastaret”, som de alle vil have opskriften på.

Heldigvis er opskriften så simpel, at jeg kan huske den i hovedet, så den er nem at videregive. Retten er utrolig nem at tilberede, med få ingredienser, du med stor sandsynlighed allerede har i køkkenet. Men den smager af den vildeste forkælelse, som de gode, simpel pastaretter, man forbinder med italiensk madlavning.

 

TIP: Prøv også min opskrift på en autentisk spaghetti bolognese, spaghetti carbonara eller den bedste lasagne

 

Alfredo sauce

En alfredosauce er en cremet ostesauce, der stammer fra Italien. Den oprindelige italienske udgave laves uden fløde eller mælk, men blot af smør og generøse mængder ost. USA har dog taget opskriften på fettuccine alfredo til sig og tilføjet fløde og/eller mælk til saucen. Og i dag er “chicken alfredo” så populær en ret hos amerikanerne, at det næsten er den mest autentiske udgave af opskriften.

Jeg tilføjer en blanding af mælk og fløde til min sauce. Fløden giver en cremet konsistens, mens mælken sikrer, at pastaretten ikke bliver alt for tung. Derudover tilføjer jeg en god mængde parmesan, der smelter og gør retten endnu mere cremet og smagfuld.

 

TIP: Prøv også min opskrift på gnocchi med salvie og brunet smør eller pasta med kødsauce og grøntsager

 

Fettuccine alfredo sauce

 

Kylling alfredo

En klassisk fettuccine alfredo indeholder ikke nødvendigvis kød, så du kan nemt undlade kyllingekødet og gøre opskriften vegetarisk.

Jeg holder dog af at tilføje kylling til min opskrift, fordi jeg synes, det passer fremragende til retten og tilføjer mere mæthed. Du kan servere tigerrejer eller stegt laks over retten – det smager virkelig skønt dertil.

Derudover vil jeg igen opfordre dig til at tilføje lidt af årstidens grønt til opskriften. Enten grøntsager vendt i retten (her er især ærter, asparges eller langtidsbagte tomater et hit herhjemme) eller som tilbehør on the side.

 

TIP: Prøv også min hverdagsnemme opskrift på kødboller i tomatsauce eller pasta med ratatouille

 

Tilbehør til pasta alfredo

Jeg serverer typisk en grøn salat til pasta alfredo, som et frisk modspil til den mere bastante pastaret. Det kunne eksempelvis være en grøn salat med æble eller denne dejlige salat med bagte tomater.

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Stinna
   Det er helt op til dig, begge dele fungerer fremragende. Her brugte jeg frisk pasta 🙂

Skriv en kommentar