Fettuccine alfredo opskrift
Denne opskrift på fettuccine alfredo er sådan en opskrift, der både kan udgøre et hurtigt hverdagsmåltid eller velsmagende gæstemad. Jeg serverede opskriften for min familie, da de kom på et afslappet visit på en hverdagsaften. Og selvom jeg ikke havde forventet at få de store roser med på vejen, hører jeg til stadig om “den dér gode pastaret”, som de alle vil have opskriften på.
Heldigvis er opskriften så simpel, at jeg kan huske den i hovedet, så den er nem at videregive. Retten er utrolig nem at tilberede, med få ingredienser, du med stor sandsynlighed allerede har i køkkenet. Men den smager af den vildeste forkælelse, som de gode, simpel pastaretter, man forbinder med italiensk madlavning.
TIP: Prøv også min opskrift på en autentisk spaghetti bolognese, spaghetti carbonara eller den bedste lasagne
Alfredo sauce
En alfredosauce er en cremet ostesauce, der stammer fra Italien. Den oprindelige italienske udgave laves uden fløde eller mælk, men blot af smør og generøse mængder ost. USA har dog taget opskriften på fettuccine alfredo til sig og tilføjet fløde og/eller mælk til saucen. Og i dag er “chicken alfredo” så populær en ret hos amerikanerne, at det næsten er den mest autentiske udgave af opskriften.
Jeg tilføjer en blanding af mælk og fløde til min sauce. Fløden giver en cremet konsistens, mens mælken sikrer, at pastaretten ikke bliver alt for tung. Derudover tilføjer jeg en god mængde parmesan, der smelter og gør retten endnu mere cremet og smagfuld.
TIP: Prøv også min opskrift på gnocchi med salvie og brunet smør eller pasta med kødsauce og grøntsager
Kylling alfredo
En klassisk fettuccine alfredo indeholder ikke nødvendigvis kød, så du kan nemt undlade kyllingekødet og gøre opskriften vegetarisk.
Jeg holder dog af at tilføje kylling til min opskrift, fordi jeg synes, det passer fremragende til retten og tilføjer mere mæthed. Du kan servere tigerrejer eller stegt laks over retten – det smager virkelig skønt dertil.
Derudover vil jeg igen opfordre dig til at tilføje lidt af årstidens grønt til opskriften. Enten grøntsager vendt i retten (her er især ærter, asparges eller langtidsbagte tomater et hit herhjemme) eller som tilbehør on the side.
TIP: Prøv også min hverdagsnemme opskrift på kødboller i tomatsauce eller pasta med ratatouille
Tilbehør til pasta alfredo
Jeg serverer typisk en grøn salat til pasta alfredo, som et frisk modspil til den mere bastante pastaret. Det kunne eksempelvis være en grøn salat med æble eller denne dejlige salat med bagte tomater.