-
Link kopieret
Nudelsalat med tigerrejer paneret i kokosmel
Opskriften her må I prøve. Kombinationen af nudler, grøntsager, peanutbuttersauce og sprøde kokos-tigerrejer er simpelthen stjernegod! De sprøde tigerrejer paneret i kokosmel er noget helt særligt og sammen med resten af herligheden får du et måltid fyldt med fest og farver.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 40 min /I alt 2 t 55 min
INGREDIENSER
Kokos-tigerrejer
- 250 g tigerrejer (optøede, fra frost)
- 1 æg
- 2 dl kokosmel
Marinade
- 3 fed hvidløg
- 1 lille spsk. sambal oelek
- 5 spsk. olivenolie
- 4 spsk. fiskesauce
- saft af ½ limefrugt
Nudelsalat
- 250 g nudler
- ¼ rødkål
- 4 gulerødder
- 2 avocadoer
- 1 håndfuld peanuts
- 1 håndfuld ristede kokosflager
- 1 håndfuld mynteblade
Peanutbuttersauce
- 1 fed hvidløg
- saft af 1 limefrugt
- 2 store spsk. peanutbutter
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 spsk. sesamolie (kan erstattes af olivenolie)
- 4-6 spsk. vand
Marinade
Pil og pres hvidløg. Bland alle ingredienserne til marinaden. Rengør rejerne, hvis de ikke er det i forvejen, men lad halen blive på. Vend rejerne i marinaden, og lad dem marinere mindst 2 timer i køleskabet, gerne natten over.
Peanutbuttersauce
Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med limesaft, peanutbutter, fiskesauce, sesamolie og 2 spsk. vand. Tilsæt evt. en smule mere vand, så dressingen bliver flydende nok til, at den kan vendes i salaten
Nudelsalat
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Snit rødkålen meget fint i tynde bånd. Skræl og skær gulerødderne i tynde stave. Bland begge dele med nudlerne i en stor skål. Skær avocadoerne i skiver, og vend dem forsigtigt i salaten sammen med peanutbuttersaucen. Top salaten med peanuts, ristede kokosflager og mynteblade.
Kokos-tigerrejer
Tænd ovnen på 180°. Pisk ægget luftigt i en dyb tallerken, og hæld kokosmel i en anden tallerken. Tag rejerne op af marinaden, og vend dem i æg og derefter i kokosmel. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10-15 minutter, til kokosmelet er gyldent. Fordel rejerne over nudelsalaten, og servér straks.
Asiatisk nudelsalat med tigerrejer og peanutbutter-sauce
Denne nudelsalat med tigerrejer er en af mine favoritter. Det er bare en af de retter, der aldrig skuffer. Kombinationen af peanutbuttersauce, nudler, grøntsager og sprøde kokostigerrejer er ren luksus - perfekt som gæstemad med et koldt glas hvidvin. Retten kan dog også snildt bikses sammen til hverdag, for selvom den er lidt tidskrævende er den utrolig nem at tilberede. Hos os hører den dog oftest til på en fredag aften, hvor weekenden skal fejres. Nudelsalaten er herlig at servere, når man har lyst til noget rigtig lækkert, der stadig er til den sunde side. Den er frisk og mættende på samme tid, og så kan den serveres året rundt.Tigerrejer paneret i kokosmel
Det, der gør salaten ekstra særlig, er de sprøde tigerrejer paneret i kokosmel. Rejerne marineres først i en spicy og frisk marinade, inden de vendes i kokosmel og steges i ovnen, så de bliver gyldne og sprøde. De kan næsten ikke serveres uden, at man får flere kommentarer på, hvor lækre de er - og det er til at forstå! Det kan også anbefales at servere de sprøde tigerrejer som en lille snack inden middagen - gerne med peanutbutter-saucen som dip.TIP: Prøv også en wok med tigerrejer, nudler og squash, en banh mi bowl eller måske en asiatisk salat med and